NavMenu

Cijene nafte na svjetskim tržištima pale ispod 42 USD

Izvor: Tanjug Subota, 11.07.2020. 09:39
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pix One/shutterstock.com)Ilustracija
Cene nafte pale su u petak na svjetskim tržištima ispod 42 USD, pritisnute rastom zaliha i rekordnim dnevnim porastom broja novozaraženih u SAD.

Cijena barela sirove nafte na londonskom tržištu pala je za 46 centi, na 41,89 USD.

Na američkom tržištu barel se prodavao po 51 cent nižoj cijeni, od 39,11 USD, prenijo je Reuters.

Trgovci su se u petak ponovo usredsredili na podatke o novozaraženima u SAD.

- Na pomolu je daljnji gubitak radnih mjesta, s obzirom na to da nekoliko država ponovo uvodi restriktivne mjere zbog suzbijanja zaraze. Amerika je još uvijek na velikim mukama zbog pandemije i to nije dobra vijest za izglede za naftnu potražnju - rekao je Stiven Brenok iz brokerske kompanije PVM.

Međunarodna agencija za energiju (IEA) povisila je u petak procjenu potražnje za naftom u 2020. na 92,1 miliona barela dnevno, zbog manjeg od očekivanog pada potražnje u drugom kvartalu.

Upozorila je ipak da širenje covida-19 predstavlja rizik za prognoze.

- Tržište nafte nedvosmisleno je ostvarilo napredak, ali veliki broj slučajeva korona virusa, a u nekim zemljama i njihov znatno pojačan rast, uznemirujući su podsjetnik da pandemija nije pod kontrolom - ističe IEA.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.