Izvor: eKapija | Nedjelja, 12.07.2020.| 15:28
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Ove godine državna koncesija samo za gradnju HE Komarnica

Ilustracija (Foto: Echunder/shutterstock.com)
Vlada Crne Gore donijela je Plan koncesija za korišćenje vodotoka za izgradnju hidroelektrana u Crnoj Gori za 2020.godinu, kojim je predviđena dodjela samo jedne koncesije i to na rijeci Komarnici za potrebe izgradnje hidroelektrane Komarnica.

- Osim navedenog vodotoka, Vlada za 2020. godinu ne predviđa dodjelu koncesija za potrebe gradnje drugih mikro, malih i velikih hidroelektrana - navedeno je u saopštenju.

Predmet koncesije je projektovanje, izgradnja, korišćenje i održavanje Hidroelektrane Komarnica. U skladu sa zakonom, koncesija će biti direktno dodijeljena Elektroprivredi Crne Gore a.d. Nikšić, kao akcionarskom društvu u kojem država posjeduje 88,66% akcija i samostalno imenuje sve članove organa upravljanja.

- Realizacija ovog projekta će omogućiti višenamjensko korišćenje hidroakumulacije u svrhu energetskog snabdijevanja, vodosnabdijevanja, poboljšanje uslova razvoja poljoprivrede i turizma u okruženju, kao i dalji razvoj saobraćajne i ostale infrastrukture, kako bi se doprinijelo ukupnom privrednom razvoju područja u kontaktnoj zoni hidroakumulacije - naveli su iz Vlade.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.