Izvor: Mina | Petak, 10.07.2020.| 14:32
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Lonely Planet piše o Crnoj Gori - Hotel Chedi u Luštica Bay na listi destinacija "iz snova"

(Foto: YouTube/screenshot)
Najpoznatiji svjetski vodič za putovanja – Lonely Planet, u svom online izdanju donosi zanimljiv članak u kojem je svoje mjesto našla i Crna Gora, tačnije hotel Chedi u Luštici Bay.

Iz Nacionalne turističke organizacije (NTO) saopšteno je da se autorka članka, Gemma Graham, zapitala kuda bi putovali kada novac ne bi bio problem i sastavila listu od šest destinacija iz snova.

- Ukoliko se prepustite mašti i zamislite da ste milijarder, postoje mjesta koja će ispuniti sve vaše hirove. Jedno od takvih mjesta se, prema Lonely Planet-u nalazi u Crnoj Gori. Tačnije, Bokokotorskom zalivu. Riječ je o hotelu Chedi u Luštici Bay - navodi se u članku.

Graham je navela da su bogataši odavno otkrili obližnju Hrvatsku, a u posljednje vrijeme se sve više okreću Crnoj Gori.

- Hotel Chedi postoji samo dvije godine, nalazi se u sklopu velikog rizort kompleksa kojeg čine kondominijumi sa pet zvjezdica, dvije marine, privatne rezidencije, a uskoro će tu biti održano i prvo crnogorsko golf prvenstvo sa 18 rupa. Ali, ono što čini pravu draž ovog mjesta su predivne plaže u uvali Trašte na Jadranskom moru, kao i neposredna blizina kotorskog Starog grada koji je pod zaštitom Uneska - piše u članku.

Graham preporučuje Penthouse apartman koji je zvučno zaštićen i košta 2.020 USD na noć.

Pored Crne Gore i Chedi hotela, na listi su se našli i ekskluzivno odmorište Neckler Island na Britanskim Đevičanskim Ostrvima, hotel Burj Al Arab u Dubaiju, Palms Casino Resort u Las Vegasu, Royal Malewane Safari Lodge u Južnoj Africi, krstarenje jahtom po Mediteranu i heli skijanje na Grenlandu.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.