NavMenu

Izabran pobjednički dizajn za nacionalni fudbalski centar u Seulu (FOTO)

Izvor: Grenef Petak, 10.07.2020. 13:52
Komentari
Podeli
(Foto: Vimeo/screenshot)
UNStudio je u saradnji sa Johan Cruijffom ArenA dizajnirao pobjednički plan za nacionalni fudbalski centar u Seulu. Fokusiran na zdravlje, wellness, nauku, tehnologiju, obrazovanje i promovisanje zdravog načina života, projekat je izabran kao pobjednički dizajn na međunarodnom konkursu koji se održao u martu ove godine.

Po nalogu Korejskog fudbalskog saveza (KFA), novi najsavremeniji nacionalni fudbalski centar u Seulu preuzeće dva programa, postaće dom reprezentacije Južne Koreje i njihovih trenera, kao i mjesto za buduće generacije.

U fazi osmišljavanja master plana, UNStudio je okupio tim stručnjaka iz industrije, uključujući međunarodni tim vodećih menadžera fudbalskih stadiona, zajedno sa stručnjacima za nauku o sportu i za prikupljanje digitalnih podataka, kako bi generisao projekat "zasnovan na lekcijama naučenim iz drugih vrhunskih međunarodnih fudbalskih klubova i centra za treniranje".

Smješten na lokaciji od 450.427 m2, novi Nacionalni fudbalski centar (NFC) postavio je zajedničke prostorije za žene, muškarce i mlade. Dizajniran za negovanje vrhunskih igrača, projekat je takođe odredište fudbalskih navijača.

Uz dva stadiona i više od deset sportskih terena, prirodnih staza za trčanje i zatvorenih teretana, centar je takođe povezan sa specijalnim sportskim ljekarima i centrima za liječenje.

Centralni javni trg, glavna tačka master plana, okružen je sa tri glavne zgrade, muzejom, zatvorenim stadionom i otvorenim terenom stadionom.


Fotogalerija
Nacionalni fudbalski stadion u Seulu
Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Građevina

Budva naručila gradnju saobraćajnice kod gradskog groblja Podkošljun - Vrijednost posla skoro pola miliona eura

Opština Budva raspisala je tender za radove na izgradnji saobraćajnice kod gradskog groblja Podkošljun, sa kompetnom infrastrukturom. Vrijednot posla procijenjena je na 495.868 EUR. Tender je otvoren do 31. maja, detaljnije OVDJE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.