NavMenu

Hotelska grupacija Europe najavila zatvaranje hotela u Sarajevu

Izvor: Klix Petak, 10.07.2020. 13:00
Komentari
Podeli
(Foto: holidaysarajevo.ba)
Hotelska grupacija Europe saopštila je da bilježi milionske gubitke i da su sve rezervacije otkazane do 2021. godine zbog pandemije koronavirusa.

U turističkom sektoru, kako navode, došlo je do nesagledivnih gubitaka gdje je pet mjeseci u nizu zabilježen 100% pad prometa. To je dovelo i do gubitka radnih mjesta u ovom sektoru.

Iz navedenih razloga hotelska grupacija Europe ističe da će biti primorana da zatvori najuglednije hotele u Sarajevu ako se granice ne otvore i ako se sredstva za stabilizaciju privrede ne preusmjere za finansijsku pomoć hotelskom sektoru.

Neophodno je, kako kažu, ostvariti saradnju sa resornim ministarstvima na više nivoa vlasti, kako bi zajedničkim snagama i znanjem pokušali spasiti turizam u BiH i vratiti mu status vodeće privredne grane u razvojnom smislu.

- Hitno otvaranje granica, subvencioniranje iznosa minimalnih plata radnika i pripadajućih doprinosa za privredna društva u turizmu najmanje do 2021. godine, subvencioniranje 100% iznosa za troškove vode, struje, gasa, odvoza smeća (režijski troškovi), nastalih u periodu od 1. aprila 2020. pa sve do 1. aprila 2021.godine, oslobađanje od plaćanja svih javnih davanja po tipu parafiskalnih nameta (TV taksa, taksa na istaknutu reklamu, i slično) do 1. aprila 2021.godine su samo neke od hitnih mjera koje su zahtjevane - navodi se u saopštenju Hotelske grupacija Europe.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Saobraćaj

Nove cijene goriva: Benzin skuplji dva, dizel jeftiniji jedan cent

Cijene benzina od sjutra će biti skuplje dva, dok će cijena eurodizela biti niža jedan cent, saopšteno je iz Ministarstva energetike i rudarstva. Cijena lož ulja ostaće nepromijenjena. Kao je navedeno, eurosuper 98 i 95 poskupiće dva centa i koštati 1,68, odnosno 1,64 EUR za litar. Eurodizel će biti jeftiniji cent i tokom dvije naredne sedmice koštati 1,48 EUR. Cijena lož ulja zadržaće se na 1,45 EUR. Saglasno odredbama uredbe o

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.