NavMenu

Veliko interesovanje za beskamatne turističke kredite za ljetovanja u Crnoj Gori

Izvor: kodex.me Petak, 10.07.2020. 11:10
Komentari
Podeli
Ada Bojana (Foto: Pixabay.com/Grzegorz Pysz)Ada Bojana
Zbog situacije sa koronavirusom, gosti na crnogorskom primorju uglavnom su domaći turisti, pa su banke nedavno ponudile beskamatne turističke kredite.

Beskamatni, turistički kredit, namijenjen klijentima Hipotekarne banke pa čak i onima koji to nisu, omogućava domaćim turistima da po povoljnijim uslovima provedu odmor u Crnoj Gori. Minimalan iznos kredita je 300 a maksimalan 3.000 EUR, sa periodom otplate 10 mjeseci, bez kamate i dodatnih troškova, kažu iz Hipotekarne banke. Bilo na planini ili primorju, u opticaju su oko 104 hotela, gdje možete ljetovati.

- Nadamo se da će pomoći građanima da u ovim izazovnim vremenima, uspiju da isplaniraju svoj odmor, i da ćemo kroz te kredite dati doprinos nastavku privredne aktivnosti u Crnoj Gori. Interesovanje za turistički kredit je veliko, ali su ljudi obazriviji zbog neizvjesne situacije sa koronavirusom - naglašava direktorica Filijale Podgorica Tamara Braunović za Novu M.

Ističe da je proizvod bez ikakavih troškova, za korisnika kredita, nema kamate niti dodatnih troškova.

- Interesovanje je veliko, brojimo preko par hiljada posjeta našem sajtu, da klijenti zovu, da se informišu - kaže Braunović.

U Kotoru međutim kažu da nema interesovanja domaćih turista za ljetovanje u hotelima, obzirom da se turizam u ovom primorskom gradu, oslanja na inostrane goste, iz Velike Britanije, SAD-a, Australije. Iz Turističke organitacije naglašavaju da ponuda beskamatnih kredita za sada nije ostvarila zapažene rezultate.

- Kotorski hoteli ne očekuju mnogo iako je većina prilagodila svoju ponudu i ako vjerujem da će do kraja sezone biti nekih interesovanja kroz ovu kampanju, međutim, zaista nema najavljenih rezervacija. Najveći broj ponuđača, i privatnog i hotelskog smještaja ove godine će dio kapaciteta zatvoriti - kaže Ana Nives Radović, direktorica Turističke organizacije Kotor.


S druge strane, direktor hotelsko turističkog preduzeća Ulcinjska rivijera, Radomir Mikan Zec, kaže da se zahvaljujući ovoj ponudi već osjećaju benefiti.

- Ada Bojana ima skoro 40% posjetilaca sa domaćeg tržišta, mislim da će to u ovoj pandemiji , da pomogne, da se ne uruši potpuno rezultat Ulcinjske rivijere. Imamo sa domaćeg tržišta oko 70 gostiju i mislim da ima gostiju koji su već korisnici tog kredita tako da očekujemo da će to da napravi dobar posao i Ulcinjskoj rivijeri i Hipotekarnoj banci - kazao je Zec.

Ponuda beskamatnih turističkih kredita aktivnost ima za cilj ublažavanje negativnih posljedica po turizam, usljed koronavirusa, te je odličan primjer solidarnosti u ovom izazovnom vremenu za turističku privredu, zaključili su sagovornici Nove M.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.