NavMenu

Banja Vrućica dobila koncesiju za uređenje obale rijeke Usore - U planu gradnja novih turističkih sadržaja

Izvor: eKapija Četvrtak, 09.07.2020. 15:26
Komentari
Podeli
Etno selo UsoraEtno selo Usora
Ministar trgovine i turizma Suzana Gašić potpisala je u srijedu, 8. jula, u Banjaluci, sa direktorom Zdravstveno-turističkog centra Banja Vrućica Draganom Bogdanićem Ugovor o dodjeli koncesije za korištenje zemljišta radi realizacije projekta izgradnje objekata turističke infrastrukture i suprastrukture na području opštine Teslić.

Kako je saopšteno iz ovog ministarstva, ugovorom je predviđena izgradnja novih sadržaja turističke infrastrukture i suprastrukture u priobalnom području rijeke Usore, uređenje riječnog korita u dužini od oko 500 metara od objekta restorana u okviru etno-sela Usora, te uređenje šumskog područja u blizini etno-sela radi trasiranja pješačkih, trim i biciklističkih staza za različite sportsko-rekreativne i turističke aktivnosti.

Predviđena je i izgradnja dvije manje brane radi umirenja riječnog toka, te uređenje bočnih strana i dna korita rijeke Usore, kao i druge aktivnosti koje su predviđene Studijom o ekonomskoj opravdanosti za dobijanje koncesije u etno-selu "Usora".

Ugovorom je koncesija dodjeljena Zdravstveno-turističkom centru Banja Vrućica na period od 30 godina.
Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.