Izvor: eKapija | Četvrtak, 09.07.2020.| 15:26
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Banja Vrućica dobila koncesiju za uređenje obale rijeke Usore - U planu gradnja novih turističkih sadržaja

Etno selo Usora
Ministar trgovine i turizma Suzana Gašić potpisala je u srijedu, 8. jula, u Banjaluci, sa direktorom Zdravstveno-turističkog centra Banja Vrućica Draganom Bogdanićem Ugovor o dodjeli koncesije za korištenje zemljišta radi realizacije projekta izgradnje objekata turističke infrastrukture i suprastrukture na području opštine Teslić.

Kako je saopšteno iz ovog ministarstva, ugovorom je predviđena izgradnja novih sadržaja turističke infrastrukture i suprastrukture u priobalnom području rijeke Usore, uređenje riječnog korita u dužini od oko 500 metara od objekta restorana u okviru etno-sela Usora, te uređenje šumskog područja u blizini etno-sela radi trasiranja pješačkih, trim i biciklističkih staza za različite sportsko-rekreativne i turističke aktivnosti.

Predviđena je i izgradnja dvije manje brane radi umirenja riječnog toka, te uređenje bočnih strana i dna korita rijeke Usore, kao i druge aktivnosti koje su predviđene Studijom o ekonomskoj opravdanosti za dobijanje koncesije u etno-selu "Usora".

Ugovorom je koncesija dodjeljena Zdravstveno-turističkom centru Banja Vrućica na period od 30 godina.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.