NavMenu

Telekom predstavio eSIM tehnologiju - Podrška ekologiji i IoT tehnologiji

Izvor: Mina Četvrtak, 09.07.2020. 15:24
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: hedgehog94/shutterstock)Ilustracija
Crnogorski Telekom je, prvi u Crnoj Gori, predstavio korisnicima virtualne, elektronske SIM kartice (eSIM), koje su im od danas na raspolaganju uz Samsung Galaxy S20+ i iPhone 11 i SE2 serije uređaja.

Iz Crnogorskog Telekoma je saopšteno da je aktivacija jednostavna, obavlja se skeniranjem QR koda i putem interneta, a svi detalji i uputstva dostupni su na sajtu www.telekom.me.

- Tehnologija eSIM korisnicima donosi različite benefite. Umjesto SIM kartica različitih veličina – mini, micro, nano – za različite uređaje, eSIM funkcioniše na svim uređajima koji podržavaju ovu tehnologiju - objasnili su iz Telekoma.

Istovremeno, osim što je praktičniji i jednostavniji za aktivaciju, eSIM je i ekološki prihvatljiviji, jer eliminiše upotrebu plastičnih SIM kartica budući da je zasnovan na softveru i ugrađen u same uređaje, što dozvoljava korisnicima da imaju i više aktivnih brojeva u istom telefonu.

- Tehnologija eSIM je integrisana u novije modele pametnih satova dajući im autonomiju kakvu do sada nijesu imali, što će korisnicima donijeti nove mogućnosti. Međutim, najvažniju ulogu eSIM će u budućnosti odigrati u sferi međusobno povezanih uređaja po Internet of Things (IoT) tehnologiji, jer omogućava uređajima da rade nezavisno od pametnih telefona - navodi se u saopštenju.

Telekom zainteresovanim za korišćenje eSIM-a nudi i popust na Non-stop postpejd tarifu.


Popust važi uz produženje ugovora i s novim ugovorom, i traje dok traje ugovor.

- Telekom je investirao u stvaranje tehničkih uslova za korišćenje eSIM-a u Crnoj Gori kako bi svojim korisnicima ponudio jednu od trenutno najsavremenijih dostupnih tehnologija. Implementacija je obavljena uz podršku Deutsche Telekoma - precizirali su iz Telekoma.

Korisnici Telekoma, zahvaljujući tome, će moći proces poručivanja uređaja i željene tarife da obave onlajn, preko sajta kompanije i kroz Telekom ME aplikaciju, a eSIM će moći da instaliraju skeniranjem QR koda koji će dobiti na ugovoru, dok su prikačeni na WiFi mrežu.

- Na ovaj način dodatno je olakšan proces kupovine i unaprijeđeno je korisničko iskustvo - zaključuje se u saopštenju.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Za sanaciju dva mosta na magistralnom putu Bar-Ulcinj preko 2 mil EUR

Uprava za saobraćaj ponovo je raspisala tendere za sanaciju dva mosta na magistralnom putu Bar - Ulcinj. Vrijednost radova za rekonstrukciju mosta Kruče zadržala se na 1,44 mil EUR sa uračunatim PDV-om. Most Kruče nalazi se na magistralnom putu Bar - Ulcinj, na km 16+200. Kako se može vidjeti u glavnom projektu sanacije, za čiju izradu je bio zadužen Projectman iz Podgorice, nakon analize mogućih rešenja sanacije mosta Kruče, a

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.