Izvor: eKapija | Srijeda, 08.07.2020.| 14:35
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Mojkovačka biznis zona Babića Polje čeka investitore - Raspisan poziv za zakup parcela uz podsticaje

(Foto: YouTube/screenshot)
Opština Mojkovac raspisala je javni poziv za davanje u zakup zemljišta na području biznis zone Babića Polje. Zemljište se daje u zakup na period od 10 godina sa mogućnošću produženja zakupa za još toliko.

Kako je navedeno u tenderu, predviđene su i olakšice za invesitore koji ispune određene uslove. One prije svega podrazumevaju cijenu zakupa od 0,05 EUR po m2 na godišnjem nivou za obavljanje proizvodne ili trgovinske djelatnosti i, u zavisnosti od površine zemljišta uzetog u zakup, broja radnika koji će investitor zaposliti i veličine objekta koji će graditi u biznis zoni.

Tako, ovu cijenu zakupa dobija investitor koji zakupi 1.500 do 2.000 m2, zaposli 3-5 radnika i izgradi proizvodni objekat na minimum 20 površine parcele, zatim, za parcelu od 1.500 do 4.000 m2, za navedenu cijenu potrebno je zaposliti 6-10 radnika i izgraditi objekat na najmanje 25% parcele, dok je na parceli od 1.500 do 8.000 m2 potrebno zaposliti 11-20 radnika i izgraditi objekat na najmanje 30% parcele.

Slični uslovi važe i za investitore koji će graditi objekte za trgovinu na veliko, s tim što se parcele kreću od 600 do 5.000 m2.

Uz niže cijene zakupa investitori će biti oslobođeni od plaćanja naknade za komunalno opremanje građevinskog zemljišta ako zaposle više od 10 radnika, dok će za zapošljavanje 6-10 radnika imati 85% nižu naknadu za komunalno opremanje građevinskog zemljišta.

Oslobađanje od poreza na nepokretnosti mogu da očekuju investitori koji se bave proizvodnjom, doradom, pakovanjem ili preradom poljoprivrednih proizvoda u Crnoj Gori.

Kriterijumi za izbor najpovoljnijeg ponuđača biće broj novozaposlenih radnika, visina investicije i vrsta djelatnosti.

Prijave treba poslati zaključno sa 16. julom 2020. godine na adresu Opštine Mojkovac, a javno otvaranje zakazano je za 17. jul.

Detalje tendera pogledajte OVDJE.Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.