NavMenu

Otvoren novi savremeni Data centar Crnogorskog Telekoma

Izvor: Mina Utorak, 07.07.2020. 15:07
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Mikhail Starodubov/shutterstock)Ilustracija
Novi Data centar Crnogorskog Telekoma, koji je otvoren juče, nudi najsavremenija rješenja kada je riječ o čuvanju podataka i stabilnosti servisa.

Data centar su svečano otvorili izvršni direktori Crnogorskog Telekoma i Agencije za elektronske komunikacije (EKIP), Dina Cibulskaja i Darko Grgurović.

Menadžer projekta izgradnje novog Data centra iz Crnogorskog Telekoma, Matija Milačić, kazao je da u osnovi Data centar predstavlja mozak i srce telekomunikacija, te da ovakvi projekti definišu jednu novu epohu u telekomunikacijama, prenosi PR centar.

On je objasnio da su se prilikom izrade novog Data centra konsultovali u okviru Deutsche Telekom grupe.

- Ovaj Data centar je sa tehničkog aspekta isti kao i oni u Austriji, Njemačkoj i Americi. Ponosni smo na to da smo postigli da sve bude redudantno, pa nas bilo koji ispad u mreži ili ispad nekog uređaja u infrastrukturi poput napajanja ili klimatizacije ne može iznenaditi, jer uvijek imamo drugi, rezervni koji u potpunosti može da zadovolji potrebe Data centra - kazao je Milačić.


Direktorica Sektora tehnike u Crnogorskom Telekomu, Valentina Radulović, smatra da je taj projekat još jedna potvrda da je kompanija tehnološki lider na crnogorskom tržištu.

- Novi Data centar je sagrađen po najaktuelnijim, najzahtjevnijim standardima industrije, na taj način omogućujući da servisi Crnogorskog Telekoma budu još sigurniji i otporniji na razne spoljašne i unutrašnje rizike i uticaje - rekla je Radulović.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Industrija

Novi tender za zakup Željezare - Prednost kompanijama koje proizvode "zeleni čelik", u prvih pet godina najmanje 25 mil EUR investicija

Elektroprivreda Crne Gore (EPCG) raspisala je novi tender za zakup pogona Čeličane i Kovačnice u cilju valorizacije i očuvanja proizvodnje čelika u fabrici sa tradicijom proizvodnje dužom od 65 godina. Pravo učešća na javnom pozivu imaju sve kompanije iz Crne Gore i inostranstva koje su registrovane i posluju u skladu sa Zakonima države u kojoj obavljaju svoje djelatnosti. U zakup se izdaju proizvodne i pomoćne hale, proizvodna

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.