NavMenu

Pokrenut program Routes4U, o najboljim evropskim rutama u kojima turisti mogu da uživaju ovog ljeta

Izvor: Tanjug Utorak, 07.07.2020. 14:49
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Rocksweeper/shutterstock.com)Ilustracija
Savjet Evrope i Evropska unija pokrenule su zajednički program Routes4U u okviru kojeg je objavljen video o najboljim evropskim rutama u kojima turisti mogu da uživaju ovog ljeta, saopštili su rukovodioci projekta.

Cilj projekta je promocija regionalnog turizma kako bi se kod građana podstakla želja da ostanu što bliže svojoj matičnoj zemlji zbog epidemije koronavirusa.

Projektom je izdvojeno 38 sertifikovnh evropskih kulturnih tura, kao i četiri makroregionalne strategije EU koje turistima pružaju šansu da otkriju različite evropske kulture, istorije i gastronomije u Jadranskom, Jonskoj, Alpskom, Baltičkom i Dunavskom regionu.

Projektom je obuhvaćena 31 zemlja, od kojih je 19 članica EU, a 12 nisu.

Među izdvojenim turama su "Tura kroz maslinjake Mediterana", tura "Gvozdenog doba oko reke Dunav" zasnovana na upoznavanju sa arheološkom baštinom u nedirnutoj prirodi, "Ostavština rimskog carstva" na manje poznatim evropskim lokalitetima.

Preporučena je i tura "Vizantijsko doba" koja se odnosi na zemlje na Dunavu, kao i tura "Ćirila i Metodija", "Pomorsko naslijeđe na Baltičkom moru" tokom koje posetioci mogu da se upoznaju sa nasleđem kamenog doba i tura "Planinsko naslijeđe" koja goste upoznaje sa životom na Alpima.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj, Finansije

EBRD najavljuje tender za autoput - Vrijednost dionice od Mateševa do Andrijevice 530 mil EUR, banka finansira 200 miliona

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) objavila je prethodno obavještenje za tender za izgradnju autoputa Bar-Boljare, dionica Mateševo Andrijevica. Kako je pojašnjeno u obavještenju, procijenjena vrijednost radova je 530 mil EUR, dok će od tog iznosa EBRD finansirati 200 miliona. Riječ je o drugoj dionici auto-puta od Mateševa do Andrijevice u ukupnoj dužini od 22 kilometra. Klijent banke je preduzeće Monteput, koje sredstava od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.