Izvor: Mina | Nedjelja, 05.07.2020.| 20:16
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Crna Gora pokazala da je sigurna destinacija - Situacija na aerodromima se polako stabilizuje

(Foto: Faiz Zaki/shutterstock.com )
Direktor Aerodroma Crne Gore (ACG), Danilo Orlandić, kazao je kako vjeruje da je Crna Gora pokazala da je sigurna i bezbjedna destinacija za sve one koji dolaze u zemlju.

On je u Jutarnjem programu Televizije Crne Gore (TVCG) saopštio da se poslije četiri i po mjeseca situacija na crnogorskim aerodromima polako stabilizuje.

- U junu smo imali osam destinacija, u julu ćemo imati 23 destinacije, a vjerujem da ćemo u avgustu imati znatno veći saobraćaj - rekao je Orlandić.

On smatra kako bi najveći teret u ovom vremenu trebalo da ponese nacionalni avioprevoznik, prenosi portal RTCG.

- Montenegro Airlines (MA) sigurno i stabilno podiže letove i već pokriva određene destinacije. Moramo biti svjesni da smo i mi i oni dosta ugroženi i da država mora da pomogne nacionalnog avioprevoznika. Bez njega nema dalje stabilizacije situacije - ocijenio je Orlandić.

On je saopštio kako su imali intenzivne kontakte sa svim aviokompanijama, koje su potvrdile zainteresovanost da obnove saobraćaj prema Crnoj Gori.

- Ali imamo tu situaciju oko otvaranja granica. Režimi na granicama su specifični i to je dodatni problem - naveo je Orlandić.

On je rekao da su svi dolazni letovi praktično puni, te da su u subotu imali blizu 1,5 hiljada putnika.

To je, kako je kazao Orlandić, dobar pokazatelj u odnosu na prethodni period.

On je podsjetio da su uspjeli da otvore dvije nove linije - prema Dablinu, ali i za Luksemburg koja startuje 19. jula.

- U avgustu se nadamo da ćemo imati tri nove linije. Vjerujem da Crna Gora pokazuje da je sigurna i bezbjedna destinacija za sve koji dolaze. Očekujem u drugoj polovini jula značajno veći broj letova iz Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE), ako se ova situacija održi pod kontrolom, a vjerujem da hoće - dodao je Orlandić.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.