NavMenu

LAGARD: Pandemija će dubinski promijeniti svjetsku ekonomiju

Izvor: Tanjug Nedjelja, 05.07.2020. 11:45
Komentari
Podeli
Christine Lagarde (Foto: YouTube/screenshot)Christine Lagarde
Ekonomska kriza izazvana pandemijom korona virusa "dubinski će promijeniti" svjetsku ekonomiju, koja će se sada više orijentisati ka ekologiji i numerizaciji, a Evropa će te promjene dočekati u "odličnoj poziciji", ocijenila je direktorka Evropske centralne banke (ECB) Kristin Lagard .

Ova kriza će dovesti do ubrzanja transformacije evropskih ekonomija, a ta transformacija je već "latentno prisutna", rekla je Lagard tokom video konferencije o ekonomiji francuskog regiona Eks-an-Sen, odžanoj u Parizu.

- Kada je riječ o proizvodnji, tržištu, zaposlenju, ono što trenutno proživljavamo vjerovatno će dovesti do evoluiranja ka jednom održivijem načinu življenja, koji će biti više ekološki - rekla je Kristin Lagard.

Kako prenosi pariski Figaro, Lagard se posebno osvrnula na rad na daljinu, koji će, kako je ocijenila, "transformisati način funkcionisanja svih zaposlenih", barem kada je riječ o razvijenim zemljama.

Takođe je ocijenila da će doći da značajnog porasta korišćenja numeričkih tehnologija i robotizacije u industriji.

Suočena sa takvim transformacijama, Evropa je u odličnoj poziciji da ih prihvati, dodala je Lagard.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Ellena group želi oporavak Boke i otvaranje hotela Plaža

Kompanija Ellena group iz Herceg Novog, koja je početkom aprila postala vlasnik 33% akcija u Vektra Boki, uputila je zahtjev stečajnom sudiji u Vektri Montenego (koja ima 59% akcija u Vektra Boki) Draganu Vukčeviću i stečajnom upravniku Radojici Grbi za sazivanje vanredne Skupštine akcionara "Vektra Boke". To je "Vijestima" kazao vlasnik Ellena group Danilo Matijašević. Teme vanredne Skupštine akcionara bile bi imenovanje novog upravnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.