Izvor: eKapija | Petak, 03.07.2020.| 09:52
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Projekti zaštite životne sredine u Pljevljima vrijedni 91,5 mil EUR - Slijedi tender za izgradnju toplotnog izvora i primarnog toplovoda na daljinsko grijanje

TE Pljevlja (Foto: YouTube/screenshot)
Za četiri projekta iz oblasti zaštite životne sredine u Pljevljima biće izdvojeno 91,5 mil EUR. To je objavljeno na zvaničnom Fejsbuk profilu Opštine Pljevlja.

Plakatom su predstavljeni projekti u koje će biti ulagano, a najveći i najvrijedniji je ekološka rekonstrukcija TE Pljevlja, za koju će biti izdvojeno 54,5 mil EUR. Taj posao je započeo a, kako se navodi, njegovom realizacijom Crna Gora će postati "prva zemlja u regionu sa ekološki prihvatljivom proizvodnjom energije iz fosilnih goriva".

Seldeći projekat po vrijednosti je sanacija i rekultivacija deponije pepela i šljake "Maljevac", investicija vrijedna 20 mil EUR koja je takođe u toku i nakon koje će Maljevac, navodi se, postati park površine 60 hektara sa više od 45.000 sadnica.

Preostala dva projekta su izgradnja toplotnog izvora i primarnog toplovoda na daljinsko grijanje vrijedna 9 mil EUR za koji je pripremljena tenderska dokumentacija, i sanacija flotacionog jalovišta olova i cinka Rudnika "Šuplja stijena" Gradac vrijedna 8 mil EUR, koja je u toku.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.