NavMenu

Bejbi bumeri i generacija iks duplirali ulaganja u bitkoin - Važne investicije za rast industrije

Izvor: Beta Petak, 03.07.2020. 16:31
Komentari
Podeli
(Ilustracija) Pripadnici starijih starosnih grupa, "bejbi bumera" i "generacije iks", duplirali su ulaganja u kriptovalutu bitkoin (BTC) svakog mjeseca od februara, pokazuju podaci koje su prikupili analitičari londonske platforme Mode Banking.

Podaci ukazuju na šire prihvatanje te kriptovalute, koja je do sada uglavnom privlačila pažnju mladih.

U "bejbi bumere" spadaju rođeni od kraja Drugog svjetskog rata do sredine 1960-ih, a u "generaciju iks" od sredine 1960-ih do 1979. godine.

Rast investicija u bitkoin Mode Banking je zabilježio u martu, kada je došlo do kraha na svjetskim tržištima, a mnoge zemlje uvele restriktivne mjere zbog epidemije koronavirusa.

Kako se pandemija razvijala, "bejbi bumeri" i pripadnici "generacije iks" nastavili su da povećavaju investicije na platformi Mode Banking.

Pripadnici te dvije generacije investirali su u bitkoin 2,24 puta više u martu nego u februaru, u aprilu 4,49 puta više, a u maju neverovatnih 8,88 puta više.

Istraživanjem je upoređen prosečni mjesečni rast investicija u bitkoin među različitim generacijama prije i tokom pandemije koronavirusa.

"Milenijalci", rođeni od 1980. do sredine 1990-ih, i pripadnici "generacije zed" (rođeni između sredine 1990-ih i početka 2010-ih) dominirali su na ljestvici investicija koje su mjesečno rasle 118% pre epidemije i 125% tokom nje.

U januaru i februaru, prije epidemije, ulaganja starijih generacija u bitkoin rasla su gotovo duplo sporije od investicija mlađih generacija (61% u poređenju sa 118%).

Međutim, tokom pandemije, "bejbi bumeri" i "generacija iks" ubrzali su investicije znatno više od "milenijalaca" i pripadnika "generacije zed" (107% prema 125%).

Direktor Mode Banking-a Dženis Legler rekao je da grupa vjeruje da su to "veoma zanimljivi nalazi koji potencijalno mogu da otkriju neviđenu promjenu u načinu na koji danas razmišljaju investitori, kao rezultat pandemije".

- Bitkoin postaje popularan među svim starosnim grupama i svake nedjelje ga prihvata sve više vodećih investitora. Očekivali smo da će 'milenijalci' nastaviti da kupuju kriptovalute, ali za rast industrije izuzetno je perspektivnije što vidimo da su iskusniji investitori sve zainteresovaniji za bitkoin - kazao je Legler.

Virtuelna valuta bitkoin prodaje se i kupuje putem interneta i može se koristiti i za plaćanje roba i usluga. Bitkoin omogućava neposredne transakcije, kupovinu dobara i usluga i razmjenu novca bez banaka i kreditnih kartica. Ali, lako se može koristiti za ilegalnu trgovinu narkoticima i oružjem.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.