NavMenu

Penzioneri će ljetovati u Crnoj Gori po povoljnim uslovima

Izvor: Mina Četvrtak, 02.07.2020. 16:01
Komentari
Podeli
(Foto: Robert Kneschke/shutterstock.com)
Predstavnici Fonda penzijskog i invalidskog osiguranja (PIO) i Saveza udruženja penzionera potpisali su ugovore sa 17 crnogorskih hotelijera kojima se penzionerima obezbjeđuju povoljniji uslovi za ljetovanje.

Direktor Fonda PIO, Dušan Perović, kazao je da je zadovoljan što su kao jedan od inicijatora naišli na razumijevanje direktorke Nacionalne turističke organizacije (NTO), Željke Radak Kukavičić i Saveza udruženja penzionera da se takva aktivnost sprovede.

- Time ćemo našim penzionerima omogućiti da odmaraju po povoljnijim uslovima. Pozvao bih penzionere da koriste naše more i planine po izuzetno povoljnim uslovima koje je ponudila turistička privreda - rekao je direktor Fonda PIO Dušan Perović na konferenciji za novinare povodom potpisivanja ugovora.

On je kazao da su ugovori potpisani sa 17 hotelijera, od kojih je sedam iz Bara, jedan iz Cetinja, tri sa Žabljaka i šest iz Budve.


- Imamo potpisana već tri ugovora sa kojima radimo nekoliko godina, odnosno Institutom Igalo, Lighthouse iz Igala i Turističkom organizacijom (TO) Kolašin - dodao je Perović.

On je objasnio je Fond PIO garant da turističkim poslenicima na vrijeme budu izmirene obaveze.

- Pored ovog, Fond PIO godišnje obezbijedi od dva do tri miliona EUR za podršku socijalnom programu, prije svega za stambenu izgradnju, odmor i oporavak, kao i jednokratna novčana davanja u pravcu podrške i poboljšanja standarda penzionera -podsjetio je Perović.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija

Data saglasnost na projekat povećanja energetske efikasnosti u domaćinstvima

Vlada je na današnjoj sjednici dala saglasnost za projekat povećanja energetske efikasnosti u domaćinstvima. Ministar energetike i rudarstva, Saša Mujović, objasnio je da povećanje energetske efikasnosti znači ekonomičnije i racionalnije korišćenje resursa. - Povećanje energetske efikasnosti možemo doživjeti kao značajno sredstvo kako da smanjimo naše mjesečne izdatke po osnovu utrošene električne energije - rekao je Mujović.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.