NavMenu

Obuke za 3D štampu i grafički dizajn za preduzetnike

Izvor: Mina Četvrtak, 02.07.2020. 11:36
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Sergi Lopez Roig/shutterstock.com)Ilustracija
Asocijacija za demokratski prosperitet (ADP) Zid pozvala je sve zainteresovane da se do nedjelje prijave na dvije obuke na temu osnova 3D štampanja i grafičkog dizajna za preduzetnike, koje će biti organizovane tokom naredne sedmice.

Obuka o osnovama 3D štampanja, na kojoj će predavač biti Vukašin Rakočević, održaće se u poneđeljak i utorak, dok će se obuka na temu grafičkog dizajna za preduzetnike, gdje će predavač biti Dejan Jočić, održati u srijedu, četvrtak i petak.

Obuke će se, kako je saopšteno iz ADP Zid-a održavati u prostorijama Centra kompetencija u Podgorici.

- Obuke su kreirane tako da podstaknu kreativnost i ojačaju samopouzdanje kod polaznika da i u ovom segmentu razvoja vlastitog biznisa ili projekata mogu da se oslone na svoje snage - navodi se u saopštenju.

Za više informacija o obukama i mogućnostima učešća svi zainteresovani se mogu obratiti na mejl i2spacepg@gmail.com ili putem telefona na 020 207 130.

Obuke se realizuju u okviru projekta Samozapošljavanje i socijalno preduzetništvo za mlade, a namijenjene su prije svega mlađoj populaciji, studentima i preduzetnicima koji u svom dosadašnjem obrazovanju nijesu imali priliku da se upoznaju sa metodama 3D štampanja i kreiranja grafičkog sadržaja medijske komunikacije sa tržištem.

Iz ADP Zid su naveli da su dobrodošli i svi oni koji žele da svoje postojeće znanje iz te oblasti usavrše i unaprijede.

Cilj obuke na temu grafičkog dizajna za preduzetnike je upoznavanje učesnika sa osnovnim postulatima grafičkog dizajna, osnovama rada u Photoshop-u i/ili njegovom besplatnom surogatu na web-u www.photopea.com, kako bi kroz primjenu stečenih znanja, kroz praktični dio ovog treninga, razvili koncept vizuelnog identiteta svojih projekata za štampane i digitalne medije.


Preporučena literatura i linkovi ka besplatnim resursima na internetu, kako se dodaje, ohrabriće polaznike da nastave sa usavršavanjem stečenog znanja.

Iz ADP Zid su objasnili da je cilj obuke koja će se baviti osnovama 3D štampanja da polaznici upoznaju svijet 3D-a, kao i kako da se iskoristi 3D tehnologija za njihove profesionalne poduhvate.

- 3D štampač polaznicima otvara neograničene mogućnosti učenja i pruža mogućnost eksperimentisanja sa idejama, proširujući i povećavajući svoju kreativnost. Takođe, obuka promoviše i vještine rješavanja problema koristeći se modernim tehnologijama - kazali su iz ADP Zid.

Oni su dodali da će polaznici steći znanje o načinu korišćenja 3D štampača, kao i o osnovama 3D modelinga, koji će po završetku obuke biti u mogućnosti da sam stvori 3D model u odgovarajućem programu i kasnije taj model odštampa.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Industrija

Novi tender za zakup Željezare - Prednost kompanijama koje proizvode "zeleni čelik", u prvih pet godina najmanje 25 mil EUR investicija

Elektroprivreda Crne Gore (EPCG) raspisala je novi tender za zakup pogona Čeličane i Kovačnice u cilju valorizacije i očuvanja proizvodnje čelika u fabrici sa tradicijom proizvodnje dužom od 65 godina. Pravo učešća na javnom pozivu imaju sve kompanije iz Crne Gore i inostranstva koje su registrovane i posluju u skladu sa Zakonima države u kojoj obavljaju svoje djelatnosti. U zakup se izdaju proizvodne i pomoćne hale, proizvodna

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.