Izvor: eKapija | Srijeda, 01.07.2020.| 14:45
Izdvojite članak Odštampajte vijest

U planu novi sadržaji u Banji Mlječanici - Raspisan poziv za izradu glavnog projekta

(Foto: Screenshot)
Pred Banjom Mlječanicom su veliki investicioni planovi za naredni period. Kako je ranije najavio novoimenovani direktor Darko Banjac u planu je rekonstrukcija postojećeg objekta i gradnja novog kompeksa.

Tim povodom, Institut Mlječanica je raspisao javnu nabavku za izradu glavnog projekta adaptacije postojećih smještajnih i terapijskih kapaciteta, kao i dogradnje novih sa pratećim sadržajima u okviru JZU Specijalne bolnice Mlječanica.

Kako se navod u tenderskoj dokumentaciji, sadržaji koji su planirani su spa i wellness centar, vanjski bazen, fudbalski stadion sa terenom sa vještačkom travom dimenzija 90x55 m i sa natkrivenom tribinom kapaciteta 600 mjesta, zatim sportska dvorana i sportski klub sa terenima za mali fudbal i tenis.

- Takođe, planirana je i dogradnja i rekonstrukcija Hidro bloka u sastavu Specijalne bolnice za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Mlječanica, dogradnja restorana i rekonstrukcija postojeće kuhinje. Planirano je i vanjsko uređenje dijela kompleksa - dodaje se.

Što se tiče glavnog projekta za restoran, trebao bi da ima kapacitet oko 250 mjesta, i nalazio bi se u prizemlju.

- Smještajni blok trebalo bi da ima kapacitet oko 150 ležajeva. U nadzemnim etažama neophodno je obezbijediti oko 75 smještajnih jedinica od kojih 8 apartmana, dok su preostale jedinice dvokrevetne sobe - navodi se u dokumentaciji.

Rok za prijavu je 10. jul, a procijenjena vrijednost nabavke je milion maraka. Za više detalja o nabavci pogledajte OVDJE.

Kako je direktor banje Darko Banjac istakao u maju, novac za izradu projekta i građevinskih rješenja za gradnju novog kompleksa je obezbijeđen, a ostatak, kako je dodao, biće obezbijeđen kada se prethodna faza završi.

Nedavno je pokrenuta procedura kojom se ova zdravstvenu ustanovu planira zadužiti za 2,5 mil KM.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.