NavMenu

U planu novi sadržaji u Banji Mlječanici - Raspisan poziv za izradu glavnog projekta

Izvor: eKapija Srijeda, 01.07.2020. 14:45
Komentari
Podeli
(Foto: Screenshot)
Pred Banjom Mlječanicom su veliki investicioni planovi za naredni period. Kako je ranije najavio novoimenovani direktor Darko Banjac u planu je rekonstrukcija postojećeg objekta i gradnja novog kompeksa.

Tim povodom, Institut Mlječanica je raspisao javnu nabavku za izradu glavnog projekta adaptacije postojećih smještajnih i terapijskih kapaciteta, kao i dogradnje novih sa pratećim sadržajima u okviru JZU Specijalne bolnice Mlječanica.

Kako se navod u tenderskoj dokumentaciji, sadržaji koji su planirani su spa i wellness centar, vanjski bazen, fudbalski stadion sa terenom sa vještačkom travom dimenzija 90x55 m i sa natkrivenom tribinom kapaciteta 600 mjesta, zatim sportska dvorana i sportski klub sa terenima za mali fudbal i tenis.

- Takođe, planirana je i dogradnja i rekonstrukcija Hidro bloka u sastavu Specijalne bolnice za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Mlječanica, dogradnja restorana i rekonstrukcija postojeće kuhinje. Planirano je i vanjsko uređenje dijela kompleksa - dodaje se.

Što se tiče glavnog projekta za restoran, trebao bi da ima kapacitet oko 250 mjesta, i nalazio bi se u prizemlju.

- Smještajni blok trebalo bi da ima kapacitet oko 150 ležajeva. U nadzemnim etažama neophodno je obezbijediti oko 75 smještajnih jedinica od kojih 8 apartmana, dok su preostale jedinice dvokrevetne sobe - navodi se u dokumentaciji.

Rok za prijavu je 10. jul, a procijenjena vrijednost nabavke je milion maraka. Za više detalja o nabavci pogledajte OVDJE.

Kako je direktor banje Darko Banjac istakao u maju, novac za izradu projekta i građevinskih rješenja za gradnju novog kompleksa je obezbijeđen, a ostatak, kako je dodao, biće obezbijeđen kada se prethodna faza završi.

Nedavno je pokrenuta procedura kojom se ova zdravstvenu ustanovu planira zadužiti za 2,5 mil KM.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Autoput Andrijevica-Peć povezuje Crnu Goru sa evropskim koridorima - I za gradnju dionice do Čakora očekuju se sredstva iz EU fondova

Auto-put Andrijevica – Peć bi na najbezbjedniji način povezao Podgoricu sa Prištinom i Skopljem, odnosno sa regijom kroz koju prolazi na teritoriji tih država, saopšteno je iz Ministarstva saobraćaja i pomorstva. Iz resora Filipa Radulovića ističu da taj putni pravac ispunjava prvi preduslov za finansiranje iz dostupnih EU fondova. Krajem februara Monteput je raspisao tender za izradu idejnog rješenja auto-puta Andrijevica - Peć,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.