NavMenu

Bajkovito selo u Italiji nudi besplatan smještaj svim posjetiocima

Izvor: Nezavisne novine Srijeda, 01.07.2020. 14:44
Komentari
Podeli
(Foto: Gustavo Frazao/shutterstock.com)
Ako je pandemija uticala na smanjenje vašeg budžeta za putovanja, imamo dobre vijesti: maleno selo na jugu Italije nudi besplatan smještaj za sve posetioce.

Poslednjih godina selo San Đovani u regionu Molize se bori za opstanak, a situacija je toliko loša da je 2019. godina lokalna vlada ponudila oko 24.000 EUR svima koji su voljni da se trajno presele u ovo mjesto.

Zbog drastičnog opadanja broja stanovništva, mnoge kuće su ostale prazne. Upravo ti objekti će biti ponuđeni svim turistima na korišćenje.

Svjetski portali posvećeni turizmu pišu da se trenutno na spisku nalaze tri kuće koje možete da izaberete, a dozvoljen boravak je nedjelju dana u bilo kom periodu od jula do septembra.

Region Molize poznat je po tome što nudi bajkovit pogled na vrhove obližnjih planina, kao i po proizvodnji ukusnih sireva.

Turisti takođe mogu da unajme automobil i istraže okolinu - uključujući nacionalni park Abruco i obalu sa bijelim pješčanim plažama.

Ukoliko želite da rezervišete besplatan smještaj u ovom idiličnom selu, sve što treba da uradite je da posjetite zvaničnu internet stranicu i da popunite prijavu.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Autoput Andrijevica-Peć povezuje Crnu Goru sa evropskim koridorima - I za gradnju dionice do Čakora očekuju se sredstva iz EU fondova

Auto-put Andrijevica – Peć bi na najbezbjedniji način povezao Podgoricu sa Prištinom i Skopljem, odnosno sa regijom kroz koju prolazi na teritoriji tih država, saopšteno je iz Ministarstva saobraćaja i pomorstva. Iz resora Filipa Radulovića ističu da taj putni pravac ispunjava prvi preduslov za finansiranje iz dostupnih EU fondova. Krajem februara Monteput je raspisao tender za izradu idejnog rješenja auto-puta Andrijevica - Peć,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.