NavMenu

U Sarajevu planirana gradnja teniskog kompleksa - Predviđeno nekoliko terena i smještaj za sportiste

Izvor: eKapija Nedjelja, 28.06.2020. 12:57
Komentari
Podeli
(Foto: sarajevo.ba)
Opštnsko vijeće Novi Grad Sarajevo usvojilo je Odluku za pristupanje izradi izmjena i dopuna Regulacionog plana "Dobrinja"- izgradnja Tenis parka Sarajevo.

Ovom Odlukom stvaraju se pretpostavke za izgradnju Tenis parka Sarajevo sa otvorenim i zatvorenim teniskim terenima, terenima za mini tenis, svlačionicama, prostorom za fitnes, trim stazom, učionicama i drugim pratećim sadržajima, prenosi portal klix.ba.

- Predviđeno je da predlog regulacionog plana bude završen do avgusta ove godine, a nakon upoznavanja građana sa predlogom plana putem javne tribine, u septembru ove godine plan bi trebalo da bude dostavljen Opštinskom vijeću na razmatranje i usvajanje - kažu iz opštine Novi Grad.

Izmjenama RP predviđeno je da se Tenis park Sarajevo gradi na površini od 2,29 hektara, na prostoru mjesne zajednice Dobrinja-B tačnije preko puta Međunarodnog aerodroma Sarajevo, uz XII transverzalu.

S obzirom na to da Sarajevo nema prateću infrastrukturu za tenis, posebno za treniranje tokom zime i održavanje teniskih turnira koji zahtijevaju cjelodnevni, ali i višednevni boravak, neophodno je izgraditi veliki teniski centar, koji bi zadovoljio sve svjetske propise i normative.


Koncipiran je tako da može odgovoriti potrebama najsavremenijih trenažnih procesa, gdje se mogu organizovati turniri najvišeg svjetskog ranga.

Centar bi imao veliku salu za treninge, učionice za mlađi uzrast, restoran, smještajne kapacitete za igrače, pet otvorenih, tri teniska terena zatvorenog tipa, dva terena za mini tenis izgrađena po svjetskim normativima, prostor za dnevni boravak, salu za fitness, restoran, bar i sl. Takođe, projektom su predviđene i prostorije za rukovodstvo centra, tenis šop, kao i drugi sadržaji koji mogu zadovoljiti cjelodnevni boravak na terenu.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

24.04.2024.  |  Agro

Kako je Beč pokrenuo sopstveni brend organske hrane - Wiener Gusto omogućava građanima da konzumiraju održive, regionalne proizvode, a čitavim procesom upravlja Grad

Odjeljenje za poljoprivredu i šumarstvo Grada Beča upravlja zemljištem površine gotovo 44.000 hektara u Beču i drugim djelovima Austrije. To uključuje velike šume i livade, kao i 2.200 hektara poljoprivrednog zemljišta sa raznovrsnim usjevima. Pilot projekat u organskoj proizvodnji pokrenulil su još sedamdesetih godina, da bi u periodu od osamdesetih, do dvijehiljaditih uslijedila potpuna tranzicija ka organskoj poljoprivredi. Prošle

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.