NavMenu

Alfa banka prodaje portfelj loših kredita fondu Fortres

Izvor: Tanjug Subota, 27.06.2020. 09:24
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay.com/Maklay62)Ilustracija
Alfa banka blizu je sklapanja sporazuma o prodaji portfelja loših kredita američkoj grupi Fortres za upravljanje investicijama.

Alfa banka, četvrti po veličini grčki zajmodavac, blizu je sklapanja sporazuma o prodaji portfelja loših kredita, u vrijednosti većoj od milijardu evra, američkoj grupi Fortres za upavljanje investicijama, rekla su Rojtersu tri izvora upoznata s dešavanjem.

Pregovori s Fortresom su dio napora Alfa banke, koja je svojevremeno poslovala i u Srbiji, da se oslobodi loših kredita i očisti bilans stanja, budući da grčke banke nastavljaju s planovima za smanjenje nekvalitetnih zajmova nakon poremećaja izazvanih pandemijom korona virusa, prenosi Rojters.

Ova grčka banka takođe vodi paralelne pregovore sa najmanje pet američkih investicionih kompanija, među kojima su i Kerberus i PIMCO, u nastojanju da se reši još jednog portfelja lošeg duga vrijednog više od 10 mlrd EUR (11,3 mlrd USD).

Taj portfelj, nazvan Galaksi, sastoji se od kredita odobrenih kompanijama iz maloprodajnog sektora, u vrijednosti od 7,6 mlrd EUR, i od kredita plasiranih srednjim i velikim korporativnim klijentima, u vrijednosti od 3 mlrd EUR.

Alfa banka, u kojoj grčki fond za spasavanje banaka, HFSF, ima vlasnički udio od 11%, izvijestila je nedavno o neznatnom smanjenju svojih nekvalitetnih zajmova (NPL) na 30% na kraju prvog tromjesečja, sa nivoa od 30,1% u decembru, dodaje britanska agencija.

Američki Fortres je od 2002. godine investirao širom svijeta više od 130 mlrd USD u potcijenjenu imovinu, uključujući NPL-ove.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.