NavMenu

Inicijativa Studen grupe dobila podršku - U planu izgradnja poslovne zone na 300.000 m2

Izvor: eKapija Petak, 26.06.2020. 12:54
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Konstantin L/shutterstock.com)Ilustracija
Na 106. vanrednoj sjednici Vlada Brčko distrikta razmatrala je Informaciju o inicijativi za izgradnju i uspostavljanje ekonomske poslovne zone na lokalitetu zone rada i industrije Mjesne zajednice Brod u Brčkom, a radi se o projektu u sklopu poslovne inicijative za poboljšanje poslovnog ambijenta i standarda života u Brčkom Studen&CO Holdinga (SCO).

- Ovo je prvi projekt u okviru ranije potpisanog Memoranduma sa SCO grupacijom, koji podrazumijeva izgradnju ekonomske zone na površini od oko 300.000 m2, predviđa ulaganja do 2025. godine u visini od 20 mil KM i posao za 220 radnika. To su elementi koji bi trebali da nas opredijele da idemo u pravcu podrške ovoj poslovnoj inicijativi, koja sadrži izričito i decidirano navedeno opredjeljenje da se nakon njene realizacije ide i u realizaciju poslovne zone na lokaciji Interplet - rekao je gradonačelnik Brčko distrikta Siniša Milić.

On je istakao da je razmatranje spomenute informacije na sjednici Vlade prvi, ali ne i nužan korak u realizaciji ove inicijative.

- Kažem ne i nužan jer po Zakonu o javnoj imovini specijalna pogodba kao način na koji bi se realizovala ova poslovna inicijativa podrazumijeva prijedlog odluke gradonačelnika, koji se kao takav upućuje u skupštinsku proceduru. Mi smo se opredijelili da to prvo stavimo kao informaciju s ciljem upoznavanja članova Vlade s predloženim materijalom i otklanjanjem eventualnih nedoumica kako bi taj dokument, koji bi došao na potpis, sadržavao sve neophodne elemente za izjašnjenje poslanika u Skupštini - pojasnio je gradonačelnik Milić.

Članovi Vlade su kroz svoje diskusije na vanrednoj sjednici podržali ovu inicijativu uz zaključak da se Ured za upravljanje javnom imovinom, koji je po zakonu zadužen za pripremu specijalne pogodbe, angažuje i pripremi ovu pogodbu u što kraćem roku uz otklanjanje eventualnih nejasnoća u sadržaju same poslovne inicijative.


Krajem prošle godine Studen grupa i Vlada Distrikta Brčko potpisali su memorandum o razumijevanju na osnovu inicijative Studen grupe koja predviđa ulaganja od oko pola milijarde konvertibilnih maraka i zaposlenje za 4.000 ljudi.

Kako je tada rečeno, riječ je o najvećoj investiciji od osnivanja Distrikta.

Ilija Studen, predsjednik uprave Studen Holdinga u intervjuu za eKapiju rekao je da u Brčkom žele da grade poslovne zone, konferencijski centar, hotel, stambena naselja...

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Saobraćaj

Nove cijene goriva: Benzin skuplji dva, dizel jeftiniji jedan cent

Cijene benzina od sjutra će biti skuplje dva, dok će cijena eurodizela biti niža jedan cent, saopšteno je iz Ministarstva energetike i rudarstva. Cijena lož ulja ostaće nepromijenjena. Kao je navedeno, eurosuper 98 i 95 poskupiće dva centa i koštati 1,68, odnosno 1,64 EUR za litar. Eurodizel će biti jeftiniji cent i tokom dvije naredne sedmice koštati 1,48 EUR. Cijena lož ulja zadržaće se na 1,45 EUR. Saglasno odredbama uredbe o

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.