NavMenu

Kompanija Bosch proširila fabriku u Pećincima i pokrenula izvoz u SAD

Izvor: eKapija Petak, 26.06.2020. 12:44
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Carole Castelli/shutterstock.com)Ilustracija
Kompanija Bosch objavila je poslovne rezultate za prethodnu godinu u kojima se ističe da je ovaj dobavljač tehnologije i usluga, nastavio stabilan rast u Srbiji u 2019. godini. Povećani su kapaciteti u fabrici u Pećincima, a izvoz je proširen i na Sjedinjene Američke Države. Ipak, iz kompanije predviđaju slabije rezultate u ovoj godini zbog globalne pandemije koronavirusa.

Prodaja na lokalnom tržištu povećana je za 1,4% u poređenju sa prethodnom godinom, dostigavši 55 mil EUR. Ukupan neto prihod od prodaje, uključujući interne isporuke povezanim kompanijama, iznosio je 271 mil EUR u 2019. godini. Bosch je zadržao četvrto mjesto na listi 15 najvećih izvoznika iz Srbije, navodi se na sajtu ove kompanije.

- Tokom 2019. godine značajno smo povećali kapacitete u inženjeringu za nove proizvode i počeli da proizvodimo motore za sisteme brisača u fabrici u Pećincima. Istovremeno smo nastavili sa razvojem kapaciteta IT sektora u Beogradu - izjavila je Jovanka Jovanović, generalna direktorka Bosch Grupe u Srbiji.

U 2019. godini proizvodni asortiman je proširen na motore za sisteme brisača, a počeo je i izvoz van Evrope, u SAD.

Nova ulaganja završena su u septembru 2019. godine, napravljeno je dodatnih 16.000 m2 novog dostupnog prostora, nova kantina za zaposlene i novi skladišni prostor. Sada se poslovanje kompanije Bosch u Srbiji odvija na više od 60.000 m2 u fabrici u Pećincima i na 6.000 m2 kancelarijskog prostora u Beogradu. Fabrika kompanije Bosch u Pećincima zvanično je akreditovana za novi profil u okviru programa dualnog obrazovanja - profil tehničara mehatronike. Osim toga, izgrađeno je nekoliko stotina m2 prostora za novu radionicu i novu učionicu za đake.

U tekućoj poslovnoj godini, kompanija Bosch predviđa slabije rezultate zbog globalne pandemije korona virusa.

- Iako zbog trenutne situacije očekujemo godinu punu izazova i u Srbiji, ostajemo posvećeni lokalnom tržištu i njegovom dugoročnom potencijalu. Detaljno smo analizirali trenutnu situaciju. Zdravlje i bezbjednost naših zaposlenih predstavljaju naš prioritet, uz kontinuirani razvoj poslovanja u Srbiji. Kako bi postepeno podizanje kapaciteta proizvodnje bilo uspješno, uvodimo brojne mjere da bismo obezbijedili adekvatnu zaštitu od infekcije korona virusom za naše zaposlene - rekla je Jovanović.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Saobraćaj

Nove cijene goriva: Benzin skuplji dva, dizel jeftiniji jedan cent

Cijene benzina od sjutra će biti skuplje dva, dok će cijena eurodizela biti niža jedan cent, saopšteno je iz Ministarstva energetike i rudarstva. Cijena lož ulja ostaće nepromijenjena. Kao je navedeno, eurosuper 98 i 95 poskupiće dva centa i koštati 1,68, odnosno 1,64 EUR za litar. Eurodizel će biti jeftiniji cent i tokom dvije naredne sedmice koštati 1,48 EUR. Cijena lož ulja zadržaće se na 1,45 EUR. Saglasno odredbama uredbe o

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.