NavMenu

Kupljena tri ruska helikoptera za policiju RS - Prvi stiže i septembru

Izvor: eKapija Četvrtak, 25.06.2020. 16:16
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: ilfaber/shutterstock.com)Ilustracija
Republika Srpska kupila je tri ruska helikoptera Ansat za potrebe svoje policije, a prvi će biti dostavljen u septembru, rekao je za RIA Novosti srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

- Uprkos svim pritiscima zapadnih partnera da spriječe ovu nabavku, mi smo to ipak sproveli - rekao je Dodik.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske u januaru je objavilo izbor dobavljača helikoptera za oko 22 mil EUR, a kao jedini ponuđač navedena je kompanija Ruski helikopteri. Riječ je o tri Ansat laka helikoptera, pišu RIA Novosti, prenosi Bijeljinainfo.com.


Dostava lakih helikoptera iz ruskog grada Kazanja očekuje se u septembru ove godine, te u maju 2021. i januaru 2022. godine, piše ruska agencija.

Helikopterski servis Republike Srpske trenutno ima tri helikoptera CA-341(342) Aerospatiale Gazelle i jedan Bell 206 JetRanger. Ovaj servis pruža medicinsku evakuaciju i transport u Srpskoj, pomaže operacijama Ministarstva unutrašnjih poslova Srpske i obučava pilote.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Autoput Andrijevica-Peć povezuje Crnu Goru sa evropskim koridorima - I za gradnju dionice do Čakora očekuju se sredstva iz EU fondova

Auto-put Andrijevica – Peć bi na najbezbjedniji način povezao Podgoricu sa Prištinom i Skopljem, odnosno sa regijom kroz koju prolazi na teritoriji tih država, saopšteno je iz Ministarstva saobraćaja i pomorstva. Iz resora Filipa Radulovića ističu da taj putni pravac ispunjava prvi preduslov za finansiranje iz dostupnih EU fondova. Krajem februara Monteput je raspisao tender za izradu idejnog rješenja auto-puta Andrijevica - Peć,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.