NavMenu

Elektroprivreda BiH uplatila avans od 108,35 mil EUR - Izgradnja Bloka 7 TE Tuzla počinje 2021.

Izvor: eKapija Četvrtak, 25.06.2020. 16:14
Komentari
Podeli
Elektroprivreda BiH uplatila je avans u iznosu 108.351.750 EUR (plus PDV), čime je Ugovor o inženjeringu, nabavci i izgradnji Bloka 7 450 MW u TE Tuzla zaključen s kineskim Konzorcijumom Gezhouba, postao efektivan.

Kako je saopšteno iz Elektroprivrede BiH, iznos avansa obezbijeđen je iz sredstava Elektroprivrede BiH.

Rok za završetak radova i puštanje Bloka u pogon je 56 mjeseci.

- Blok 7 zamjenski za postojeće blokove 3, 4 i 5 u TE Tuzla, ekološki je prihvatljiv proizvođač električne energije, projektovan u skladu sa evropskom legislativom za zaštitu okoline, u čijoj će izgradnji biti primjenjene najbolje raspoložive tehnike za postrojenja za sagorijavnje, koje osiguravaju da emisije polutanata u zrak, vodu i tlo, budu ispod dozvoljenih graničnih vrijednosti i zahtjeva koje propisuju EU i BiH - saopštila je Elektroprivreda BiH.

Sa Blokom 7, Elektroprivreda BiH će kako navodi značajno unaprijediti ekološke performanse svojih postrojenja za proizvodnju električne energije iz uglja, zahvaljujući nasavremenijim tehnologijama prema kojima se projektuje novi proizvodni kapacitet.


Na lokalitetu u TE Tuzla, u toku su pripremni radovi za izgradnju budućeg postrojenja. Prema ugovoru, izvršenje radova na pripremi i uređenju lokacije obaveza su Elektroprivrede BiH. Aktivnosti su započete u novembru prošle godine, sa rokom izvršenja 12 mjeseci.

U toku pripremnih radova, predstavnici izvođača Konzorcijum vršiće tehničku kontrolu na lokalitetu budućeg postrojenja, čija bi izgradnja trebalo da počne početkom naredne godine.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

U Crnoj Gori predviđena izgradnja 260 km auto-puteva i oko 200 km brzih saobraćajnica

U Crnoj Gori predviđena je izgradnja 260 kilometara auto-puteva i oko 200 kilometara brzih saobraćajnica. Tako će se u narednom periodu nastaviti intezivne aktivnosti Monteputa na daljoj izradi idejnih rješenja, sa fokusom na dionicu autoputa Podgorica - Bar, kao i kreiranja neophodnih preduslova za uključivanje preostale saobraćajne infrastrukture u Prostorni plan Crne Gore. Kako je saopšteno nakon prve sjednice Savjeta za javne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.