Izvor: Promo | Četvrtak, 25.06.2020.| 12:41
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Sa TIMOCOM-om na putu ekspanzije i izvoza - Proizvođač namještaja Dodić doo proširuje sopstvenu distribuciju u samostalnu transportnu djelatnost

(Foto: FineArt Vranje/ Uroš Stojković )
Od 2009. godine TIMOCOM dozvoljava pristup svom sistemu i preduzećima iz proizvodnje i trgovine. Da je proširenje i na ovaj krug klijenata bilo korak u pravom pravcu, jasno pokazuje priča o uspjehu klijenta Dodić doo. Uz pomoć TIMOCOM-a proizvođač tapaciranog namještaja proširuje svoje tržište na kupce iz zapadnoevropskih zemalja i gradi svoj drugi oslonac: transportne usluge.

Izbjegavanje praznih vožnji, dodjela suvišnih transporta i pronalaženje prevoznika za transport sopstvene robe - klijenti TIMOCOM-a imaju najmanje jednu od ove tri želje.

Srpski proizvođač namještaja Dodić doo ima sve tri, od kad je 2016. godine postao dio mreže TIMOCOM-a. Porodično preduzeće osnovano 2003. godine doživljava sve veću popularnost i na taj način rastuću prodaju višestruko nagrađivanog tapaciranog namještaja. Teritorija za isporuku se stalno povećava i uskoro uključuje sve balkanske zemlje.

(Foto: FineArt Vranje/ Uroš Stojković )

Rentabilne povratne vožnje i osvajanje tržišta zahvaljujući TIMOCOM-u

Kako bi se klijentima ponudila najbolja usluga, Dodić doo se od početka oslanja na sopstvenu distribuciju namještaja sopstvenim voznim parkom. Međutim, za preduzeće se ubrzo postavlja pitanje rentabilnosti jer su se vozila nakon isporuke vraćala prazna u fabriku. Kako bi ostao vjeran sopstvenom kredu, Dodić doo traži rješenja za optimizaciju iskorišćenosti kapaciteta i susreće se sa mogućnostima njemačkog FreightTech preduzeća TIMOCOM.

Ubrzo postaje jasno da aplikacije TIMOCOM-a zadovoljavaju i druge potrebe proizvođača. Pored pronalaženja tereta u povratku preduzeće vidi i mogućnost da sirovine za proizvodnju namještaja kao i viškove koji prevazilaze kapacitete sopstvenog voznog parka transportuju drugi klijenti.

Dodić doo 2016. godine najzad potpisuje ugovor o korišćenju TIMOCOM-ovog sistema i tako postaje klijent porodičnog preduzeća koje počiva na istim premisama: bliskost sa klijentima, kvalitet na visokom nivou i optimizacija radnih procesa.

- Ozbiljan sistem sa provjerenim međunarodnim klijentima, izvanredan korisnički interfejs i transport po primjerenim cijenama - rezimira Igor Janjić, špediter, utiske preduzeća Dodić doo i dodaje - To je bio znak za početak za nas kao transportno preduzeće i istovremeno kao isporučioca sopstvene robe na međunarodnom tržištu.

(Foto: FineArt Vranje/ Uroš Stojković )

Sa TIMOCOM-om Dodić doo etablira transport kao drugu djelatnost preduzeća

Saradnja uskoro donosi plodove. Dodić doo gradi sopstvenu mrežu prevoznika od preko 43.000 proverenih klijenata TIMOCOM-a i proširuje vozni park. On u međuvremenu broji 12 vozila, a 15 od 220 zaposlenih proizvođača namještaja radi samo u transportnom sektoru.

Od skoro preduzeće proizvodi svoj namještaj u proizvodnoj hali površine 6.000 kvadratnih metara i uspelo je da proširi svoje tržište na neke zapadnoevropske zemlje.

- Razvijali smo se paralelno sa TIMOCOM-om - kaže Bratislav Dodić direktor i vlasnik firme. - Bili smo u stanju da optimizujemo naše povratne vožnje i proširimo naše polje delatnosti na transportno tržište, i da povećamo broj svojih vozila. Pored balkanskih zemalja naš namještaj je sada dostupan i kupcima u Austriji, Grčkoj, Švajcarskoj, Italiji, Rumuniji i Poljskoj.

Hrabrost da se prihvati inovacija je spojila dva preduzeća.

- TIMOCOM koristimo svakog dana - kaže Igor Janjić i uz pomoć aplikacije Tereti neposredno pre zasluženog odlaska kući brzo dodjeljuje jedan transportni nalog.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.