NavMenu

Qantas neće letjeti u većem obimu do jula 2021. godine - Otkazi i mjere štednje na snazi

Izvor: Tanjug Četvrtak, 25.06.2020. 10:07
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Faiz Zaki/shutterstock.com)Ilustracija
Qantas Airways će smanjiti broj zaposlenih za najmanje 20% i namjerava da prikupi do 1,9 milijardi australijskih dolara (1,3 mlrd USD) kapitala u okviru ambicioznog plana uštede troškova, koji je donijet zbog pandemije koronavirusa.

Australijska avio-kompanija je takođe saopštila da će prizemljiti 100 letjelica na period do 12 mjeseci i odmah "penzionisati" ostatak flote aviona Boing 747, šest mjeseci prije planiranog roka, s obzirom na ograničenja putovanja koja je nametnula globalna zdravstvena kriza.

Generalni direktor Alan Džojs je izjavio da Qantas smatra "realnim" da međunarodni letovi neće biti obnovljeni u većem obimu do jula 2021. godine, prenosi Reuters.

Trogodišnji plan štednje, pored uštede rashoda za gorivo u iznosu do 15 milijardi australijskih dolara, predviđa i prvo Qantas-ovo prikupljanje kapitala na tržištu u poslednjih nešto više od 10 godina.

Najavljeno je otpuštanje 6.000 od ukupno 29.000 zaposlenih u svim sektorima kompanije, pri čemu će otprilike polovina biti administrativno i zemaljsko osoblje na aerodromima, a ostatak mješavina kabinskog osoblja, inženjera i pilota.

Pored toga, 15.000 radnika će ostati na prinudnim odmorima sve dok Qantas ne počne da povećava broj letova.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

U Crnoj Gori predviđena izgradnja 260 km auto-puteva i oko 200 km brzih saobraćajnica

U Crnoj Gori predviđena je izgradnja 260 kilometara auto-puteva i oko 200 kilometara brzih saobraćajnica. Tako će se u narednom periodu nastaviti intezivne aktivnosti Monteputa na daljoj izradi idejnih rješenja, sa fokusom na dionicu autoputa Podgorica - Bar, kao i kreiranja neophodnih preduslova za uključivanje preostale saobraćajne infrastrukture u Prostorni plan Crne Gore. Kako je saopšteno nakon prve sjednice Savjeta za javne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.