NavMenu

Treći paket ekonomskih mjera najvjerovatnije do kraja juna - Cilj pokretanje proizvodnje u oblastima u kojima je CG uvozno zavisna

Izvor: eKapija Četvrtak, 25.06.2020. 15:43
Komentari
Podeli
(Foto: Tony Stock/shutterstock.com)
Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković kazao je da se usvajanje trećeg paketa ekonomskih mjera očekuje ubrzo nakon usvajanja rebalansa budžeta u Skupštini, možda krajem juna, te da će on biti usmjeren na smanjenje uvozne zavisnosti naše države.

- Treći paket mjera neće imati u osnovi socijalni aspekt i subvencioniranje, već obezbjeđivanje sredstava za likvidnost i obrtna sredstva. Dakle, i turističkoj privredi ali i drugoj privredi. I naravno sadržavaće mjere za investicije i razvoj, odnosno pokretanje proizvodnje u onim oblastima gdje smo uvozno zavisni - kazao je predsjednik Vlade odgovarajući na novinarska pitanja nakon Premijerskog sata.

Precizirao je da se to odnosi na poljoprivredu, industriju, građevinarstvo, preradu kamena i ruda. Osim mjera za smanjenje uvozne zavisnosti, ovaj paket mjera će sadržati i projekte koji će umanjiti pogođenost finansija i ekonomije u slučaju krize u turizmu.


Upitan da prokomentariše turizam, premijer Marković je kazao da nije optimista jer se situacija sa virusom komplikuje.

- To znači da turistička privreda ne može imati velika očekivanja - rekao je predsjednik Marković i istakao da ćemo se posebno fokusirati da očuvamo supstancu turističke privrede.

Napominjući da su za turizam i ugostiteljstvo odobrene subvencije i za jun, Premijer je kazao da turisti nijesu zainteresovani za putovanja iako Crna Gora ima otvorene granice sa 133 zemlje.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.