NavMenu

Pandemija koronavirusa utiče i međunarodne pošiljke - Pošta iz inostranstva kasni zbog poremećaja u avio-saobraćaju

Izvor: Mina Srijeda, 24.06.2020. 10:40
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: rlat/shutterstock.com)Ilustracija
Epidemija novog koronavirusa usporila je dostavu robe koja se iz Crne Gore naručuje iz inostranstva, a u Upravi carina i Pošti očekuju da se uslovi za nesmetanu trgovinu vrate sa uspostavljanjem međunarodnog avio-saobraćaja.

Do tada, kako pišu Vijesti, onima koji naručuju robu putem interneta se savjetuje da prilikom trgovine uzmu u obzir u mjere koje su uspostavljene u zemljama iz kojih se roba naručuje.

Iz Uprave carina dodatno građanima i privredi poručuju da ne mogu naručivati robu čiji uvoz je zabranjen u Crnu Goru i da postoje robe za koje je neophodno prethodno pribaviti određenu dozvolu, odnosno uvjerenje.

Vijestima se obratilo više građana i privrednika koji su i prije proglašenja epidemije u Crnoj Gori, sredinom marta, naručivali robu iz inostranstva.

Kazali su i da su u pitanju stalni dobavljači, a da podaci i kodovi koje su dobili tokom naručivanja ukazuju da je roba izašla iz zemlje porijekla. Roba, međutim, nije stigla u Crnu Goru.

U Pošti su podgoričkom listu rekli da sve pošiljke koje prispiju u Crnu Goru "uredno i u rokovima dostavljaju na adrese primaoca".

- Određeni nivo zastoja u distribuciji i isporuci imali smo u periodu kada je zbog pandemije koronavirusa došlo do masovnih obustava avio-letova. To je prouzrokovalo veliki poremećaj u distribuciji poštanskih pošiljki, ne samo u Crnoj Gori, već gotovo kod svih poštanskih uprava u svijetu - objasnili su iz Pošte.


Iz kompanije su naveli da je situacija izazvana pandemijom sada dijelom prevaziđena i da zastoja, ako ima, ima isključivo na nekoj većoj avio-destinaciji, gdje roba čeka dalju distribuciju ka Crnoj Gori.

Iz Pošte su kazali da sa sigurnošću mogu da garantuju da će svaka pošiljka koja uđe u Crnu Goru u najkraćem roku, nakon sprovedene carinske procedure, biti dostavljena na naznačenu adresu.

Iz Uprave carina su saopštili da će se uspostavljanjem međunarodnog avio-saobraćaja, kako u Crnoj Gori, tako i u ostalim zemljama, steći uslovi za nesmetanu on-lajn trgovinu kakva je bila prije pandemije.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

U Crnoj Gori predviđena izgradnja 260 km auto-puteva i oko 200 km brzih saobraćajnica

U Crnoj Gori predviđena je izgradnja 260 kilometara auto-puteva i oko 200 kilometara brzih saobraćajnica. Tako će se u narednom periodu nastaviti intezivne aktivnosti Monteputa na daljoj izradi idejnih rješenja, sa fokusom na dionicu autoputa Podgorica - Bar, kao i kreiranja neophodnih preduslova za uključivanje preostale saobraćajne infrastrukture u Prostorni plan Crne Gore. Kako je saopšteno nakon prve sjednice Savjeta za javne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.