NavMenu

Kamatne stope u aprilu nepromijenjene

Izvor: Mina Ponedjeljak, 22.06.2020. 09:44
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Jat036/shutterstock.com)Ilustracija
Prosječna ponderisana efektivna kamatna stopa na odobrene kredite, koja obuhvata sve njihove troškove, u aprilu je ostala nepromijenjena u odnosu na mart i iznosila je 5,96%, pokazuju podaci Centralne banke (CBCG).

- Nepromijenjena je ostala i prosječna ponderisana nominalna kamatna stopa, koja je u aprilu iznosila 5,42% - navodi se u Biltenu CBCG.

Kamatne stope na novoodobrene kredite u aprilu su pale, efektivna 0,54 procentna poena na 5,39%, a nominalna pala 0,4 procentna boda na 4,62%.

Efektivna kamatna stopa mikrokreditnih finansijskih institucija (MFI) u aprilu je pala 0,46 procentnih poena na 23,47%, dok je nominalna ostala nepromijenjena na 20,41%.


Kamatne stope MFI na novoodobrene kredite u aprilu su pale, efektivna 5,52 procentna poena na 18,96%, a nominalna 3,51 procentni bod na 17,2%.

Prosječna ponderisana efektivna kamatna stopa na depozite u aprilu je ostala nepromijenjena u odnosu na mart i iznosila je 0,41%.

Razlika između aktivnih i pasivnih kamatnih stopa u aprilu je ostala na martovskom nivou od 5,55 procentnih poena.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Autoput Andrijevica-Peć povezuje Crnu Goru sa evropskim koridorima - I za gradnju dionice do Čakora očekuju se sredstva iz EU fondova

Auto-put Andrijevica – Peć bi na najbezbjedniji način povezao Podgoricu sa Prištinom i Skopljem, odnosno sa regijom kroz koju prolazi na teritoriji tih država, saopšteno je iz Ministarstva saobraćaja i pomorstva. Iz resora Filipa Radulovića ističu da taj putni pravac ispunjava prvi preduslov za finansiranje iz dostupnih EU fondova. Krajem februara Monteput je raspisao tender za izradu idejnog rješenja auto-puta Andrijevica - Peć,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.