NavMenu

Bijelo Polje dobija modernu osnovnu školu na 8.000 m2 - Projekat vrijedan 5,4 mil EUR

Izvor: eKapija Subota, 20.06.2020. 12:23
Komentari
Podeli
Budući izgled OŠ Dušan Korać (Foto: Uprava javnih radova)Budući izgled OŠ Dušan Korać
Novi objekat Osnovne škole Dušan Korać i škole za osnovno muzičko obrazovanje u Bijelom Polju uskoro će u potpunosti biti pokriven krovnim elementima, čime će se steći uslovi za nastavak zanatskih radova u unutrašnjosti. U toku su i armirno-betonski radovi na nekoliko građevinskih pozicija, a jedna od njih je fiskulturna sala, saopšteno je iz Uprave javnih radova.

- Riječ je o jednoj od najvećih investicija Vlade Crne Gore i Uprave javnih radova u oblasti obrazovanja na sjeveru zemlje, ugovorene vrijednosti blizu 5,4 mil EUR, od čega je do danas realizovano nešto više od dva miliona. Njenom realizacijom u znatnoj mjeri će biti unaprijeđen kvalitet nastave, a učenicima i nastavnom osoblju biće omogućen rad u skladu sa najvećim školskim standardima - navodi se u saopštenju.

Predviđeni rok završetka građevinskih radova je sredina naredne godine, kako bi škola bila spremna da primi oko 1.200 učenika u dvije smjene na početku školske 2021/22. godine.

- Objekat se prostire na oko 8.000 m2 i projektovan je kao savremen i funkcionalan, pri čemu se vodilo računa ne samo o namjeni, već i o ambijentu u kojem će se nalaziti. Sadržaće 20 učionica opšte namjene, šest kabineta za specijalne namjene, prostorije za cjelodnevni boravak, biblioteku, salu za fizičko vaspitanje sa pratećim sadržajima, administrativne i ostale prostorije - kažu iz UJR.

Za muzičku školu previđene su četiri učionice za grupnu i devet učionica za individualnu nastavu, četiri vježbaonice, prostorije za nastavnike, upravu i drugo osoblje.

- Stvaranjem uslova za početak nastave u novom objektu, postojeća zgrada škole Dušan Korać biće srušena, a na toj lokaciji naći će se sportski tereni i slobodne površine - zaključuje se u saopštenju.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

19.04.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Planovi Elena grupe: Prodaja hotela Igalo, pa nove investicije

Sprečavanje uvođenja novog stečaja u Vektra Boku na ročistu krajem ovog mjeseca, od ključne je važnosti za planove novog vlasnika 33,3% akcija, privrednog drustva Elena grupe. Oni planiraju da nakon što izmire obaveze prema radnicima i Poreskoj upravi prodaju hotel Igalo i krenu u investicije. No, prije toga moraju ući u Odbor direktora u kojem su većina Brkovićevi članovi. Novi vlasnici, trećine Vektra Boke iz kompanije Elena Grup,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.