NavMenu

Kreće izgradnja vrtića u Pljevljima i Podgorici - U toku priprema tehničke dokumentacije za obdaništa u Ulcinju i Baru

Izvor: eKapija Subota, 20.06.2020. 11:45
Komentari
Podeli
Budući izgled vrtića u Pljevljima (Foto: Uprava javnih radova/Urbi.Pro)Budući izgled vrtića u Pljevljima
Izgradnjom vrtića u Pljevljima, za koji su juče ugovor potpisali Uprava javnih radova i konzorcijum od pet preduzeća, Vlada Crne Gore nastavlja sa kontinuiranim unapređenjem uslova rada u predškolskim ustanovama i povećanjem broja mjesta za boravak naših najmlađih, saopšteno je iz Uprave javnih radova.

Kako je navedeno, riječ je o jednom u nizu projekata u okviru kreditnog aranžmana sa Razvojnom bankom Savjeta Evrope (CEB), zahvaljujući kojem će predškolski kapaciteti u Crnoj Gori biti prošireni za više od 1.000 mjesta.

- Vrijednost novog objekta u pljevaljskom naselju Guke iznosi 1,05 mil EUR, a preduzeća Tehnogradnja, Unipred, Cema, Ding i Liming project obavezali su se da radove završe u roku od 12 mjeseci od uvođenja u posao. Obdanište će na oko 500 metara kvadratnih sadržati radne sobe, prostorije za trijažu, preventivnu zdravstvenu zaštitu, kancelarije, a predviđen je za smještaj oko 70-ro djece - ističu iz UJR.

U vrtiću će biti organizovana i centralna kuhinja, po najnovijim standardima, kapaciteta dovoljnog za pripremu hrane za 400 djece, koja će zadovoljiti potrebe na nivou kompletne Javne ustanove Eko bajka u Pljevljima.

Budući izgled vrtića u Bloku 6 (Foto: Uprava javnih radova)Budući izgled vrtića u Bloku 6
- Podsjećamo, Uprava javnih radova je nedavno ugovorila i izgradnju vrtića u Bloku VI u Podgorici, koji će moći da primi oko 220 mališana. Vrijednost ove investicije je 2 mil EUR, a izuzetno je značajna imajući u vidu sve veće interesovanje roditelja i prebukiranost u postojećih objekata u glavnom gradu - navodi se u saopštenju.

Uprava javnih radova je jučerašnjim potpisivanjem ugovora zaokružila kompletan tenderski postupak izbora izvođača i stručnog nadzora i time stvorila uslove da radovi na novim vrtićima u Pljevljima i Podgorici počnu već narednih dana.

- U saradnji sa CEB-om, u protekle tri godine otvoreni su novi vrtići u Zagoriču, na Starom aerodromu i u Tuzima, a u toku je priprema tehničke dokumentacije za gradnju obdaništa u Ulcinju i Baru.

Izgradnja vrtića u rožajama (Foto: Uprava javnih radova)Izgradnja vrtića u rožajama
Pored aranžmana sa CEB-om, Vlada u unapređenje predškolskog sistema investira iz kapitalnog budžeta, pa će tako već početkom naredne školske godine vrata otvoriti i novi vrtić u Rožajama. U ovaj objekat biće uloženo 1,5 mil EUR, a u njemu će moći da boravi oko 100 djece - navode iz Uprave.

U skladu sa ugovorom sa Upravom javnih radova, lokalno preduzeće Tofi ovih dana ulazi u završni dio građeviskih radova.

- Objekat je projektovan kao savremeno i funkcionalno zdanje, ukupne bruto površine 1,12 hiljada m2. Sadržaće devet prostorija namijenjenih za dnevni boravak djece, od kojih četiri za jaslice, prostorije za vaspitače, kuhinju, administrativni blok, multifunkcionalni prostor sa garderoberima, višenamjensku saluu saopštenju - zaključuje se .

Komentari
Vaš komentar

Top priče

19.04.2024.  |  Industrija

Za Željezaru otvorene sve opcije - Od strateškog partnerstva do prodaje

Činjenica da je propao i drugi javni poziv za Željezaru nije loša poruka, jer pokazuje ozbiljnost da se to pitanje riješi na prihvatljiv i ekonomski održiv način, poručio je ministar energetike i rudarstva Saša Mujović na konferenciji za novinare. Kako je kazao, za nikšićku fabriku su na stolu sve opcije - od davanja u zakup, preko strateškog partnerstva, do prodaje. Ministar je komentarišući nezadovoljavajuću ponudu za

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.