NavMenu

Rok za podnošenje zahtjeva za aprilske subvencije produžen do 30 juna

Izvor: eKapija Petak, 19.06.2020. 10:38
Komentari
Podeli
(Foto: Billion Photos/shutterstock.com)
Privredna društva i preduzetnici koji ispunjavaju uslove za dobijanje subvencija, Vlada je produžila rok do 30. juna za podnošenje zahtjeva za aprilske subvencije.

- Privrednim društvima i preduzetnicima, koji su iz bilo kojih razloga zakasnili da do kraja mjeseca maja podnesu zahtjev za aprilske subvencije, odobrava se pravo da zahtjev podnesu u periodu od 20-30. juna 2020. godine, a nakon tog datuma i u slučajevima kada je prije isteka roka podnijet prigovor od čijeg rješavanja zavisi nastavak postupka - saopšteno je nakon sjednice Vlade na kojoj je usvojena informacija o realizaciji programa pružanja podrške privredi i zaposlenima, u cilju ublažavanja negativnih efekata epidemije novog korona virusa Covid-19.

Kako je saopšteno, odobreno je i pravo na subvenciju za novo zapošljavanje za ona lica koja nijesu bili evidentirana na Zavodu za zapošljavanje Crne Gore u prethodnom mjesecu u odnosu na mjesec na koji se podnosi zahtjev.

- Ova odrebda važi ukoliko se provjerom u Centralnom registru obveznika i osiguranika Poreske uprave utvrdi da nisu imali prijavu na osiguranje po osnovu zaposlenja u periodu od tri mjeseca prije podnošenja zahtjeva za subvenciju - objasnili su iz Vlade.

Takođe, kako su istakli, odobreno je i pravo na subvenciju za novo zapošljavanje i preduzećima osnovanim nakon 15. marta 2020. godine.

- Uslovi za korišćenje prava na ovu vrstu subvencije, koji su definisani Programom, odnose se i na ova privredna društva i to za zaposlene koji nisu imali prijavu na osiguranje po osnovu zaposlenja u periodu od tri mjeseca prije podnošenja zahtjeva za subvenciju - navodi se u saopštenju.

Kako su istakli iz Vlade, privredna društva i preduzetnici koji posluju u oblasti turizma mogu dobiti 100%subvencije, a privredna društva koja posluju u oblastima ugostiteljstva i saobraćaja 50% subvencije za jun 2020. godine.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Energija, Industrija

Green Grow Energy na Logističko distributivnom centru kompanije Voli gradi najveću solarnu elektranu na krovu u CG

Green Grow Energy gradi na krovu Logističko distributivnog centra (LDC) kompanije Voli u Podgorici najveću solarnu elektranu na krovu u Crnoj Gori. Ova kompanija pobijedila je na tenderu koji je Voli raspisao ranije. Kako je objavljeno na sajtu kompanije Green Grow energy, solarna elektrana Voli je dobila sve potrebne saglasnosti i dozvole i nalazi se u fazi realizacije. - Sa ukupno ugrađenih 4.100 solarnih panela i 20 invertora, ukupne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.