NavMenu

U Kolašinu niče hotel Breza sa pet zvjezdica - U luksuzni turistički kompleks biće uloženo 19,5 mil EUR (FOTO)

Izvor: eKapija Petak, 19.06.2020. 08:38
Komentari
Podeli
Planirani izgled hotela (Foto: AIM studio/Idejno rješenje/screenshot)Planirani izgled hotela
U Kolašinu je početkom maja počela izgradnja hotela Breza, po kondo modelu poslovanja, a Vlada Crne Gore je na juče održanoj sjednici usvojila informaciju o prvom izvještaju u vezi sa realizacijom projekta, koji je pripremilo društvo za reviziju Crowe MNE.

Izgradnju hotela Breza Vlada je 7. novembra uvrstila na listu razvojnih projekata u oblasti turizma.

- Riječ je o planiranoj investiciji u izgradnju hotelskog kompleksa kategorije pet zvjezdica u Kolašinu sa 148 smještajnih jedinica, ukupnog kapaciteta od 308 ležaja. Procijenjena vrijednost projekta je 19,5 mil EUR. Namjera investitora je da u okviru hotela sa condo modelom poslovanja otvori novih 120 radnih mjesta - saopšteno je iz Vlade.

Kako se navodi, nezavisni kontrolor je konstatovao da podaci dostavljeni u finansijskom izvještaju sa pregledom troškova istinito i objektivno prikazuju stvarno stanje ulaganja za izvještajnom periodu, te da sprovođenjem procedura kontrole prateće dokumentacije nije uočeno odstupanje od dostavljenog finansijskog izvještaja.

- U skladu sa nalazima kontrole, kontrolor je u izvještaju konstatovao da je društvo CG Resort DOO Tivat u svrhu realizacije projekta, u izvještajnom periodu, utrošilo finansijska sredstva u ukupnom iznosu od 932.641 EUR. Međutim, analizom izvještaja od strane Ministarstva održivog razvoja i turizma uvidjelo se da je najveći dio uloženih sredstava isplaćen za izmirenje obaveza ugovorenih prije momenta uvrštavanja na Listu razvojnih projekata - ističu iz Vlade.

(Foto: AIM studio/Idejno rješenje/screenshot)
U idejnom rješenju koje je izradio arhitektonski studio AIM iz Podgorice navodi se da turističko naselje čine dva objekta koji su povezani aneksom u podrumskoj etaži i toplom vezom na nivou prizemlja većeg objekta tj. prvog sprata manjeg objekta.

- Centralni objekat hotela ima pravilnu, izlomljenu pravougaonu osnovu i pozicioniran je na sredini lokacije u pravcu istok-zapad. Manji objekat je pozicioniran sa južne strane hotela, tako da zauzima centralnu poziciju na lokaciji. Objekti su međusobno povezani toplom vezom u nivou sutrena i prizemlja/prvog sprata - stoji u deokumentaciji.

U sredini lokacije većeg objekta, planirana je interna saobraćajnica kružnog oblika, radijusa 12 metara. Glavni ulaz u hotel je sa južne strane, u nivou prizemlja. Ispred ulaza, formira se plato sa kružnim tokom. Sa istočne strane kružnog toka je odvajanje za ulicu kojom se savladava visinska razlika izmedju većeg i manjeg objekta i tako formiraju odvojeni ulazi za spa i konferencijski blok.

- Sa sjeverne strane, u nivou prizemlja, spušta se rampa koja vodi u tehničke prostorije i garažni blok za posjetioce hotela. Arhitektonski volumen objekata je pažljivo projektovan sa ciljem dobijanja homogene slike naselja. Objekat hotela je podijeljen na dva kubusa, objekat na manjoj parceli sa smještajnim kapacitetima i komercijalnim sadržajima (bazen sa spa centrom, restoran i konferencijska sala). Osnove objekta su dvotraktno formirane, sa hodnikom na koji se upravno ređaju sobe - navodi se dalje u dokumentaciji.

Centralni objekat - hotel je spratnosti 2Po+Pr+2+Pk, dok je manji objekat je spratnosti Po+Pr+2+Pk. U sklopu hotela je 131 dvokrevetnih soba i 21 apartman, od čega 10 soba i 12 apartmana u manjem objektu i 121 dvokrevetna soba i devet apartmana u većem objektu. Kompletan hotelski kompleks sadrži 310 ležaja.

- Podrumsku etažu centralnog objekta čine garaža, kuhinja sa skladištima, vešeraj i servisne prostorije sa komunikacijama. Podrumsku etažu manjeg objekta čine tehničke prostorije predviđene za bazen, spa centar, konferencijsku salu i toalete. Etaža je projektovana sa spa sa recepcijom, svlačionicama, prostorom sa ležaljkama i barom sa vezom sa spoljašnjim bazenom, relaks zonom, saunom, turskim kupatilom i tuševima - navodi se u idejnom rješenju.

Konferencijska sala je projektovana sa odvojenim ulazom, recepcijom, garderobom i sanitarijama.

- U okviru garaže je obezbijeđeno 185 parking mjesta za automobile. Ulaz u garažu je omogućen sa ulice koja dijeli ove dvije parcele i posjetioci se rampom spuštaju na drugom podrumsku etažu. Na najnižoj etaži centralnog objekta je ujedno i veza sa manjim koja prolazi ispod nivoa ulice i namijenja je osoblju koje opslužuje objekat .

Na nivou prizemlja se nalazi glavni ulaz sa jugozapadne strane strane pozicioniran centralno i simetrično u odnosu na objekat. Na sredini je projektovan veliki hol sa recepcijom, lobijem, barom i vezom sa liftovima i stepeništem. Ulazni i centralni dio hola imaju duplu visinu. U zadnjem dijelu hola se nalazi administracija dok su lijevo i desno predviđene smještajne jedinice sa zajedničkim prostorima.

(Foto: AIM studio/Idejno rješenje/screenshot)
- Na zapadnoj strani se nalazi kafeterija sa toaletima, gdje su oformljena 34 sjedeća mjesta sa terasom za 44 mjesta. Na prizemlju, u okviru centralnog objekta se nalaze 22 sobe. Kroz kafeteriju je omogućen pristup aneksu koji vadi ka manjem objektu, na tom nivou, koji je ujedno i prvi sprat, je smješten restoran sa 252 sjedeća mjesta i terasom sa 154 sjedeća mjesta - piše u dokumentaciji.

Drugi sprat i potkrovlje manjeg objekta imaju po četiri sobe i četiri apartmana, dok se u tavanskom prostoru nalaze dvije sobe i 4 apartmana. Prvi i drugi sprat i potkrovlje centralnog objekta imaju po 33 sobe i tri apartmana. Objekat sadrži i tavanski prostor ispod krova koji se koristi za smještanje instalacija i opreme termotehnike za čitav kompleks.

- Sve etaže su povezane sa po dva putnička lifta - liftom za spa i konferencijsku salu, liftom za rum servis, liftom za garažne etaže i evakuacionim stepeništem od čega u centralnom objektu tri a u manjem jedno. N prvom spratu se obodom objekta formiraju žardinjere, na drugom spratu i potkrovlju su predviđeni Juliet balkoni dubine 60 cm. Na prvom spratu, potkrovlju i tavanu manjeg objekta su takođe predviđeni Juliet balkoni dubine 60 cm - stoji u idejnom rješenju za turistički kompleks Breza.Fotogalerija
Hotel Breza u Kolašinu
Komentari
Vaš komentar

Top priče

02.10.2023.  |  Finansije, Turizam, sport, kultura

Prodaje se hotel Slavija u Beogradu, početna cijena 24,9 mil EUR

Ministarstvo privrede Srbije raspisalo je poziv za prodaju 100% državnog udjela hotela Slavija u Beogradu javnim prikupljanjem ponuda sa javnim nadmetanjem, po početnoj cijeni, koja je jednaka procijenjenoj vrijednosti kapitala od 24,9 mil EUR. Zainteresovani mogu podnijeti prijave za učešće u postupku do 24. novembra, a otvaranje ponuda je 28. novembra. Prodajna dokumentacija će biti dostupna od 4. oktobra, a naknada za njen otkup iznosi

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.