NavMenu

Otvoren Regionalni inovacioni startap centar u Priboju - Prilika za mlade kompanije da razviju inženjerske i preduzetničke potencijale

Izvor: eKapija Četvrtak, 18.06.2020. 16:20
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: dotshock/shutterstock.com)Ilustracija
U Priboju je otvoren Regionalni inovacioni startap centar, četvrti po redu u Srbiji, a prvi u Zlatiborskom okrugu. Projekat otvaranja Regionalnog inovacionog startap centra realizovali su Opština Priboj i Industrijski parkovi iz Priboja, uz finansijsku podršku Kabineta ministra za inovacije i tehnološki razvoj. Ukupna vrijednost investicije iznosi preko 42 miliona dinara, a za rad startap kompanija predviđen je na prostoru od 579 m2 u centru grada.

- Priboj je grad sa jakom inženjerskom kulturom koja je nasljeđe auto giganta FAP-a. Ovdje imamo i jednu od najboljih mašinsko-elektrotehničkih srednjih škola u Srbiji sa izvrsnim mladim robotičarima. Sa ovim startap centrom, mladi inovatori iz Priboja dobili su najbolje uslove da ovde razvijaju svoje inženjerske i preduzetničke potencijale - rekao je ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović, a navodi se na sajtu opštine.

On je ukazao da će mladi inovatori u ovom startap centru, osim najsavremenije opreme i kreativno uređenog prostora po svjetskim standardima, imati i mentorsku podršku.

- Mladi će ovdje imati stalne obuke iz marketinga, preduzetništva, razvoja proizvoda i usluga, ali takođe i pravnu i knjigovodstvenu podršku kako da lako i brzo otvore svoje startap kompanije. Naš cilj je da što više startap kompanija bude otvoreno i registrovano u Priboju i da one zapošljavaju što više mladih. Želimo da mladi ostaju u Priboju i da se vraćaju u Priboj znajući da ovde imaju uslove za rad i napredovanje - rekao je Popović.

Predsjednik opštine Priboj Lazar Rvović, izjavio je da je strategija ove opštine da pobjeđuje znanjem.

- Priboj je grad okrenut mladima i privredi. Imamo slobodnu zonu sa kompanijama, idemo u pravcu dualnog obrazovanja, imamo podršku za školovanje inženjera u slobodnoj zoni. Želimo da pružimo šansu mladim ljudima da svojim inovacijama i energijom pokrenu Priboj - rekao je Rvović.

Jedan od stanara Inovacionog startap centra je Valentina Toković, mlada profesorka informatike i predsjednik Planinarskog kluba Ljeskovac iz Priboja. Ona planira da u Startap centru osnuje svoju startap kompaniju koja će povezati IT tehnologije i planinarenje.

- Razvila sam ideju kako da se koriste kju-ar kodovi, razne vrste digitalnih "trekova" i elektronskih topografskih mapa prilikom planinarenja. To su inovacije u toj oblasti za koje mislim da mogu da imaju komercijalnu vrijednost na tržištu - istakla jeValentina.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.