NavMenu

Amazon kontroliše distanciranje među radnicima uz pomoć vještačke inteligencije

Izvor: Tanjug Srijeda, 17.06.2020. 08:10
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Marcin Balcerzak/shutterstock.com)Ilustracija
Kompanija Amazon lansirala je sistem praćenja zasnovan na vještačkoj inteligenciji da bi kontrolisala socijalno distanciranje u svojim kancelarijama i skladištima, kako bi se smanjio rizik od prenošenja koronavirusa među radnicima.

Najveća firma za onlajn prodaju suočava se sa intenzivnijim nadzorom američkih zakonodavaca i sindikata, koji provjeravaju da li čini dovoljno da zaštiti osoblje od pandemije, piše Reuters.

Monitori postavljeni u magacinima kompanije označiće radnike koji drže bezbednu distancu zelenim krugovima, dok će radnici koji su bliži biti označeni crvenim krugovima, navode iz Amazona.

Sistem nazvan "Daljinski asistent" koristi snimke sa kamere u Amazonovim zgradama i da bi pomogao da se identifikuju područja sa velikim prometom.

Amazon takođe testira nosivi uređaj koji se pali i zvučno signalizira kada su radnici preblizu jedni drugima, navodi se u internom memorandumu. Uređaj bi trebalo da bude isproban u skladištu izvan Sijetla.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

U Crnoj Gori predviđena izgradnja 260 km auto-puteva i oko 200 km brzih saobraćajnica

U Crnoj Gori predviđena je izgradnja 260 kilometara auto-puteva i oko 200 kilometara brzih saobraćajnica. Tako će se u narednom periodu nastaviti intezivne aktivnosti Monteputa na daljoj izradi idejnih rješenja, sa fokusom na dionicu autoputa Podgorica - Bar, kao i kreiranja neophodnih preduslova za uključivanje preostale saobraćajne infrastrukture u Prostorni plan Crne Gore. Kako je saopšteno nakon prve sjednice Savjeta za javne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.