NavMenu

Air Serbia obnavlja letove iz Beograda ka većem broju destinacija

Izvor: eKapija Utorak, 16.06.2020. 16:09
Komentari
Podeli
(Foto: saiko3p/shutterstock)
Air Serbia će do kraja juna početi sa obnovom letova iz Beograda ka većem broju destinacija, povezujući srpsku prestonicu sa preko 20 gradova u svojoj međunarodnoj mreži. Pored toga, nacionalna avio-kompanija će od 29. juna povećati i broj prekookeanskih letova do Njujorka na tri nedeljno.

- Tokom jula je planirano uspostavljanje letova ka dodatnim gradovima, čime će ukupan broj destinacija biti povećan na oko 40. Svi navedeni planovi su preliminarni i početak obnove tih letova zavisiće od više faktora, a prije svega od ukidanja ograničenja u putovanjima u pojedinačnim zemljama, kao i od tražnje - navedeno je u saopštenju kompanije.

Nacionalni avio-prevoznik trenutno obavlja letove do Amsterdama, Banjaluke, Pariza, Frankfurta, Njujorka, Londona, Ljubljane, Sarajeva, Beča i Ciriha.

Kako se navodi, u periodu od 15. do 30. juna, Er Srbija planira da ponovo pokrene letove do Atine, Berlina, Brisela, Bukurešta, Kopenhagena, Diseldorfa, Istanbula, Podgorice, Praga, Sofije, Splita, Stokholma, Štutgarta, Tirane i Tivta.

Tokom jula, u planu je obnavljanje letova do Barselone, Dubrovnika, Kijeva, Larnake, Madrida, Milana, Nice, Pule, Rima, Skoplja, Tel Aviva, Soluna, Venecije, Zadra i Zagreba.

U avgustu srpska nacionalna avio-kompanija planira ponovno povezivanje regiona sa Rusijom, obnovom letova do Moskve, Sankt Petersburga i Krasnodara.

- Veoma smo zadovoljni što obnavljamo tako veliki broj destinacija i na taj način dajemo važan doprinos oporavku avio-saobraćaja u regionu. Raduje nas što smo u mogućnosti da, nakon veoma izazovnog perioda, predvodimo obnovu jedne od grana privrede koja je najteže pogođena pandemijom koronavirusa. Počeli smo da letimo među prvima u ovom dijelu svijeta, postepeno povećavamo nedeljni broj letova i nastavljamo da prilagođavamo red letenja daljem razvoju situacije - izjavio je Dankan Nejsmit, generalni direktor Er Srbije.


Nacionalna avio-kompanija u junu počinje i obnovu avio-saobraćaja sa druga dva matična aerodroma u Srbiji. Od 16. juna, sa Aerodroma Konstantin Veliki u Nišu uspostavljeni su letovi do dvije destinacije, a od 30. juna biće do još tri. Od 30. juna, Er Srbija će uspostaviti i letove sa Aerodroma Morava u Kraljevu do Beča.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Industrija

Novi tender za zakup Željezare - Prednost kompanijama koje proizvode "zeleni čelik", u prvih pet godina najmanje 25 mil EUR investicija

Elektroprivreda Crne Gore (EPCG) raspisala je novi tender za zakup pogona Čeličane i Kovačnice u cilju valorizacije i očuvanja proizvodnje čelika u fabrici sa tradicijom proizvodnje dužom od 65 godina. Pravo učešća na javnom pozivu imaju sve kompanije iz Crne Gore i inostranstva koje su registrovane i posluju u skladu sa Zakonima države u kojoj obavljaju svoje djelatnosti. U zakup se izdaju proizvodne i pomoćne hale, proizvodna

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.