NavMenu

Još 10 mil EUR od EBRD-a za bolji javni prevoz u Sarajevu

Izvor: eKapija Petak, 12.06.2020. 13:38
Komentari
Podeli
(Sarajevo) Vijeće ministara BiH prihvatilo je Inicijativu Ministarstva finansija i trezora za vođenje pregovora radi zaključivanja Ugovora o zajmu između Bosne i Hercegovine i Evropske banke za obnovu i razvoj za Projekat obnove voznog parka za javni linijski prijevoz putnika - II. faza, vrijedan 10 mil EUR.

Projektom se želi pospješiti zaštita okoline jer tramvajski saobraćaj kao pogonsku energiju koristi električnu energiju koja je ekološki prihvatljiva. Sredstva zajma namijenjena su za obnovu voznog parka, kako bi bio doveden na nivo koji će zadovoljiti stvarne potrebe korisnika.

Rok otplate zajma je 15 godina, uključujući tri godine grejs perioda, uz povoljnu kamatnu stopu i alokaciju na Federaciju BiH, odnosno Kanton Sarajevo.


To je treći u nizu projekata poboljšanja javnog prevoza Sarajeva, za dva su već potpisani ugovori s EBRD-om, i to prvi za nabavu novih električnih trolejbusa u iznosu 15 mil EUR i drugi za remont dvotračne tramvajske pruge u iznosu od 20 mil EUR.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija

Data saglasnost na projekat povećanja energetske efikasnosti u domaćinstvima

Vlada je na današnjoj sjednici dala saglasnost za projekat povećanja energetske efikasnosti u domaćinstvima. Ministar energetike i rudarstva, Saša Mujović, objasnio je da povećanje energetske efikasnosti znači ekonomičnije i racionalnije korišćenje resursa. - Povećanje energetske efikasnosti možemo doživjeti kao značajno sredstvo kako da smanjimo naše mjesečne izdatke po osnovu utrošene električne energije - rekao je Mujović.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.