NavMenu

Koncesija za pružanje lučkih usluga u baru kompaniji Jadro pilot & tug services i konzorcijumu La Pluma Bar Pilot & Tugboat Service Montenegro

Izvor: eKapija Petak, 12.06.2020. 11:30
Komentari
Podeli
(Foto: Unsplash/Miles Loewen)
Pružanje lučkih usluga u luci Bar obavljaće kompanije Jadro pilot and tug services DOO iz Bara i konzorcijum La Pluma Bar Pilot & Tugboat Service Montenegro. Naime, Vlada je na jučerašnjoj sjednici prihvatila odluku o koncesiji sa ovim kompanijama.

Kako je saopšteno iz Vlade, u okviru lučkih usluga podrazumijevaju se pilotski servis, privez/odvez brodova, remorkaža, tegljenje odnosno potiskivanje plovnih objekata u akvatorijumu luke Bar, dostava vode na brodove sidrišta luke Bar, prevoz lučkih vlasti na plovnim objektima u akvatorijumu luke Bar, prevoz shipchandler-a do brodova u luci.

- U akvatorijumu luke Bar navedene lučke usluge već obavlja Ocean Montenegro, kojem je koncesija dodijeljena na period od 30 godina, počev od 2010. godine. Imajući u vidu da nema zakonskih smetnji da na jednom lučkom području iste lučke usluge obavlja više koncesionara, analizom postojećeg stanja u ostvarivanju javnog interesa došlo se do zaključka da će se uvođenjem novih koncesionara omogućiti još viši nivo pružanja kvalitetnih, specijalizovanih i integrisanih usluga svim korisnicima - kažu iz Vlade.

U informaciji je naglašeno da će dodjela koncesije u skladu sa svim domaćim i međunarodnim propisima i standardima doprinijeti povećanju sigurnosti, bezbjednosti i kvalitetu lučkih usluga. Pored ostalog, Koncesionim aktom obuhvaćen i socijalni aspekt, tako da će se dodjelom koncesije obezbjediti zapošljavanje ukupno 43 lica, uz obavezu za buduće koncesionare da zadrže isti broj zaposlenih cijelo vrijeme trajanja koncesije, odnosno za period od 10 godina.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija

Vračar: Ponuda za zakup Željezare nezadovoljavajuća, sve zainteresovane kompanije mogu aplicirati za pregovarački postupak

Predstavnik Komisije ispred Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) Miro Vračar saopštio je da je ponuda švajcarske kompanije 8B Capital S.A. za zakup pogona Čeličane i Kovačnice, u sklopu nikšićke Željezare nezadovoljavajuća. Ta kompanija se jedina prijavila na drugi međunarodni javni poziv. Vračar je, nakon razmatranja ponude, kazao da što se tiče švajcarske kompanije, niti postoji bankarska garancija niti uplata depozita i da moraju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.