NavMenu

Vinci Airports objavio plan proširenja Aerodroma Nikola Tesla u Beogradu, vrijedan 730 mil EUR

Izvor: Tanjug Četvrtak, 11.06.2020. 17:38
Komentari
Podeli
(Foto: saiko3p/shutterstock)
Francuska kompanija Vinci Airports objavila je plan proširenja Aerodroma Nikola Tesla u Beogradu, vrijedan 730 mil EUR.

Kao prenosi magazin Construction Europe na svom sajtu, plan za narednih 25 godina predviđa povećan kapacitet aerdoroma sa sadašnjih šest miliona putnika godišnje na 15 miliona, do 2043. godine.

Generalni direktor Aerodroma Nikola Tesla Fransoa Berizo rekao je da očekuje da će veći dio posla biti sproveden u naredne tri godine.

- To uključuje proširenje terminala, ugrađivanje pista i izgradnju dodatnih puteva za taksiranje aviona, dodatne pozicije za parkiranje aviona i novu podlogu za odmrzavanje leda, dodatna mjesta za parkiranje automobila, kao i nove pristupne puteve - rekao je Berizo.

Pojedini radovi, koji su dio zajedničkog ulaganja između Vinci Airports i Vinci Terna Construction, već su u toku, uključujući radove na proširenju Terminala 2, pripremne radove na novoj pisti i radove na gejtovima za autobuse na Terminalu 1.

Iz kompanije Vinci navode da će narednom fazom projekta biti obuhvaćen niz karakteristika, čiji je cilj smanjenje uticaja aerodromskih operacija na životnu sredinu.

Kako se dodaje, biće instalirana nova elektrana, čime će se smanjiti potreba za teškim gorivima i emitovanje ugljen-dioksida, kao i postrojenja za prečišćavanje čvrstog otpada i otpadnih voda.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.