NavMenu

Najavljena gradnja novog stadiona u Kragujevcu - Čika Dača sa 19.690 sedišta, investicija vrijedna 40 mil EUR (FOTO)

Izvor: eKapija Četvrtak, 11.06.2020. 15:21
Komentari
Podeli
Budući izgled stadiona u Kragujevcu (Foto: Grad Kragujevac)Budući izgled stadiona u Kragujevcu
Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić najavio je da će se na mestu fudbalskog stadiona Čika Dača u Kragujevcu graditi novi sa 19.690 sjedišta. Stadion bi trebalo da se prostire na površini od 57.641 m2, a vrijednost investcije je 40 mil EUR.

- U naredna dva mjeseca će se završiti projektovanje i očekujemo da ćemo u drugoj polovni godine moći da najavimo izgradnju stadiona - rekao je Udovičić novinarima u Kragujevcu.

Na pitanje novinara kako će se finansirati izgradnja novog stadiona, Udovičić je rekao da "dok dođemo do tog dijela, dobićete tačne informacije u kom procentu će učestvovati lokalna samouprava, Republika i na koji način ćemo sve to završiti".

Gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić je rekao da će tribine sadašnjeg stadiona biti srušene i radi se potpuno novi stadion koji će biti "malo rotiran" u odnosu na poziciju sadašnjeg, zbog standarda UEFA.

Budući izgled stadiona u Kragujevcu (Foto: Grad Kragujevac)Budući izgled stadiona u Kragujevcu
Nikolić je rekao da projekat novog fudbalskog stadiona automatski "vuče" i drugi koji se odnosi na izgradnju posebnog atletskog stadiona sa osam atletskih traka.

Prema njegovim riječima, sada se za ove namjene razmatra lokacija "Tenkodroma" u Kragujevcu.

Avgusta 2019. godine najavljeno je da bi u okviru projekta rekonstrukcije i izgradnje stadiona u Srbiji i kragujevački gradski stadion trebalo da bude rekonstruisan i proširen. Izbog preoktanta bio je u toku, a projektni zadatak je obuhvatio proširenje postojećih kapaciteta gledališta i modernizaciju samog stadiona, kako bi se dostigli standardi UEFA za odigravanje međunarodnih utakmica.

Podsjetimo, planirana je izgradnja novih stadiona u Zaječaru, Loznici, Leskovcu, Vranju, Kraljevu, Subotici, kao i u Novom Sadu. Za detaljnije informacije o investcijama u stadione i sportske dvorane u Srbiji pogledajte i INFO-MAPU.

I. M.
Fotogalerija
Stadion u Kragujevcu
Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Agro

Može li se rakija pokvariti?

Može li se rakija pokvariti? Danas skoro svako domaćinstvo posjeduje barem bočicu rakije, ali šta je s rakijom koja dugo stoji? Može li se pokvariti? Rakija ima mjesto u mnogim ormarićima s alkoholnim pićima, ali ne znaju svi može li se ovaj alkohol pokvariti ili ne. Uostalom, ako bolje razmislimo možemo zaključiti da se alkohol vrlo teško kvari. Zbog visokog udjela alkohola u rakiji, ovo žestoko piće neće pokvariti u pogledu

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.