NavMenu

Kipar otvorio aerodrome - Besplatno liječenje svakoga ko se eventualno razboli

Izvor: Tanjug Srijeda, 10.06.2020. 08:09
Komentari
Podeli
Larnaka (Foto: Pixabay / dimitrisvetsikas1969)Larnaka
Kipar je 09. juna ponovo otvorio aerodrome, posle gotovo tri mjeseca zatvaranja, u nadi da će rezultatima koje je postigao u borbi sa korona virusom i obećanjem o besplatnom liječenju svakoga ko se eventualno razboli od covida-19, privući turiste da se vrate na njegove plaže.

Kipar, koji se uveliko oslanja na turizam, objavio je vanredno stanje ubrzo nakon prvih registrovanih slučajeva zaraze 9. marta. Do ponedeljka, 8. juna, u zemlji je bilo registrovano 970 inficiranih osoba virusom korona i samo 18 smrtnih slučajeva, a broj novozaraženih je dnevno smanjen "na šačicu".

Ministar saobraćaja Janis Karusos pozdravio je dolazak aviona sa 22 putnika iz Izraela na aerodromu u Larnaki, ističući da je Kipar zaista oslobođen od virusa, prenosi Reuters.

Savas Perdios, zamjenik ministra turizma, izjavio je da je cilj zemlje da u turizmu dođe do 30% u odnosu na nivo na kom je bila prošle godine.

Perdios je rekao da su zdravstveni protokoli pooštreni i da će vlasti pokriti medicinske troškove svakog posjetioca koji tokom boravka na ostrvu bude pozitivan na covid-19 testu.

- To nam je zaista važno. Da se pokaže ljudima da je ovo sigurna destinacija, sa pouzdanim zdravstvenim sistemom - dodao je on.

U početku dolasci će biti dozvoljeni ljudima s negativnim nalazom na testu korona virusa iz nekoliko zemalja, uključujući Njemačku, Izrael i Grčku. Ovaj zahtjev će za te zemlje biti ukinut 20. juna.

Kiparske vlasti navode da će se odluke o tome kome će se dozvoliti dolasci zasnivati na epidemiološkim podacima.

Posjetioci iz Rusije i Britanije, zemalja koje su velika kiparska turistička tržišta, još nisu uključeni, mada Perdios kaže da očekuje da će se to dogoditi polovinom jula, navodi Rojters.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija

Data saglasnost na projekat povećanja energetske efikasnosti u domaćinstvima

Vlada je na današnjoj sjednici dala saglasnost za projekat povećanja energetske efikasnosti u domaćinstvima. Ministar energetike i rudarstva, Saša Mujović, objasnio je da povećanje energetske efikasnosti znači ekonomičnije i racionalnije korišćenje resursa. - Povećanje energetske efikasnosti možemo doživjeti kao značajno sredstvo kako da smanjimo naše mjesečne izdatke po osnovu utrošene električne energije - rekao je Mujović.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.