NavMenu

Hipotekarna banka ponudila beskamatne kredite za odmor u crnogorskim hotelima

Izvor: Mina Ponedjeljak, 08.06.2020. 14:53
Komentari
Podeli
(Foto: Pixabay.com/Raten-Kauf)
Hipotekarna banka (HB) ponudila je beskamatno kreditiranje na deset mjesečnih rata svim građanima Crne Gore koji hoće da provedu odmor u crnogorskim hotelima.

Generalni izvršni direktor HB, Esad Zaimović, kazao je da su došli do ideje da naprave proizvod koji bi podstakao domaću tražnju i omogućio građanima Crne Gore da po najpovoljnijim uslovima ove godine svoj odmor provedu u Crnoj Gori.

- Osnovna ideja je potekla od našeg klijenta Hotelske grupe (HG) Budvanska rivijera. Ponudićemo proizvod koji će biti interesantan građanima, ali i hotelima, koji će na taj način prodavati svoje kapacitete - naveo je Zaimović na konferenciji za novinare povodom predstavljanja HB Turističkog kredita.

On je kazao da su imali sastanke sa Privrednom komorom (PKCG) i došli do ideje da zajednički ponude jedan takav proizvod.

- Svaki od hotela, a za sada ih je preko 80, će izaći sa specijalnom ponudom koja podrazumijeva sniženje cijena od 20 do 50%. Banka će građane kreditirati bez kamate na deset jednakih rata, pod uslovom da ljetuju u jednom od hotela sa kojima smo potpisali ugovor - objasnio je Zaimović.

On smatra da je to i društvena odgovornost banke, pri čemu im nije cilj da zarade na tom poslu već da daju doprinos Vladinim mjerama i kampanji Ljetuj doma.

- To će biti povoljni aranžmani, dobijaju se relativno jednostavno krediti, a ne treba zaboraviti da je i Crna Gora jedina corona free destinacija - dodao je Zaimović.

On je, odgovarajući na pitanje koliki je gornji limit za kredite, kazao da je to za sada 3.000 EUR.

- Krediti su od 300 EUR do 3.000 EUR, što je prihvatljivo, pri čemu smo računali sedmnodnevne i desetodnevne aranžmane. Teško da on može koštati preko 3.000 EUR, ali kredit se može i prilagoditi - objasnio je Zaimović.

Ugovori su, kako je dodao, potpisani sa hotelima iz cijele Crne Gore, ne samo sa primorja.

Predsjednik Odbora udruženja turizma PKCG, Ranko Jovović, kazao je da je saradnja HB-a i PKCG odličan primjer solidarnosti u ovom izazovnom periodu za turističku privredu.

- Uspostavljena saradnja je veoma značajna za ublažavanje negativnih posljedica koronavirusa na turizam - smatra Jovović.

PKCG, kako je poručio, ima jasan cilj da pomogne svojim članicama u ovim teškim vremenima po turizam.

- Prva institucija koja je prepoznala naše predloge je HB i zahvaljujem im na ovom paketu koji su napravili za naše građane. Ono što je važno za turističku privredu je da podstaknemo građane da obiđu one djelove Crne Gore koje nijesu obišli, a svjedoci smo da je naša država jedna od najljepših zemalja koja ima svoje specifičnosti - naveo je Jovović.

On je pozvao građane da obiđu svoju zemlju i vide ono što do sada nijesu obišli.

- Korona ostavlja velike posljedice po turističku privredu i nadam se da će ovaj paket i Vladine mjere doprinijeti da održimo naše hotele i da probamo da se oporavimo u što kraćem roku, a neće biti jednostavno - naveo je Jovović.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

20.04.2024.  |  Agro, Građevina

Raspisan konkurs za idejno rješenje uređenja park šume Lješkopoljska Gorica u Podgorici

Služba Glavnog gradskog arhitekte objavila je konkurs za idejno rješenje uređenja park šume Lješkopoljska Gorica, koji je rezultat potrebe da se kroz inovativna pejzažno-arhitektonska rješenja dobije vizija transformacije neiskorišćenog prostora u novu park šumu. Kako navode, Lješkopoljska Gorica biće važan dio zelene infrastrukture Glavnog grada, koja predstavlja osnov za adaptaciju na klimatske promjene, uspostavljanje ekološke

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.