NavMenu

Za prvu fazu uređenja šetališta u Pržnom 95.000 EUR - Uskoro se očekuje tender za izvođača radova

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 08.06.2020. 11:20
Komentari
Podeli
(Foto: JP Morsko dobro/Civil Engeneer/Prinstcreen)
Idejni projekat za uređenje obalnog šetališta u budvanskom naselju Pržno predat je krajem prošle sedmice glavnom gradskom arhitekti Opštine Budva na saglasnost, saopštilo je Javno preduzećeza upravljanje morskim dobrom Crne Gore.

Rrješenje, koje je za Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore uradio projektantski studio Civil Engeener, predstavljeno je prije nešto više od dvije sedmice mještanima Pržnog, vlasnicima privatnih i ugostiteljskih objekata na samom šetalištu, te predstavnicima MZ Sveti Stefan i hotela Maestral.

Nakon što su prihvaćene sugestije predstavnika mještana, hotelijera i ugostitelja, te postignut konsenzus oko očuvanja postojećeg vizeulenog identiteta Pržnog, idejno rješenje je, uz saglasnost svih zainteresovanih strana, predato u dalju proceduru u opštini Budva.

Projektom je predviđeno da se uredi prostor od zapadnog kraja hotelskog kompleksa Maestral do istočnog kraja plaže Pržno, ukupne dužine oko 270 metara i površine 1.420 m2.

Popločavanje šetališta i potpornih zidova radiće se kamenom visokog kvaliteta sive boje, a kandelaberi i parkovski mobilijar biće u rustičnom stilu, u skladu sa ambijentom jednog od najljepših ribarskih naselja na crnogorskom primorju.


Nakon dobijanja saglasnosti glavnog gradskog arhitetke, slijedi izrada glavnog projekta i raspisivanje tendera za odabir izvođača radova. Ukoliko sve bude teklo planiranom dinamikom, radovi bi mogli početi već na jesen.

Ukupna vrijednost projektovanja iznosiila je 9.200 EUR, a JP za upravljanje morskim dobrom je za 2020. godinu planiralo iznos od 95.000 EUR za prvu fazu uređenja.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

Izgradnja turističkog kompleksa Otrant Reefs na Velikoj plaži počinje sledeće nedelje

Naredne sedmice počeće izgradnja turističkog kompleksa Otrant Reefs na Velikoj plaži u Ulcinju, prenosu portal Ul-Info. - U subotu, 6. aprila, biti svečano postavljen kamen-temeljac za turistički kompleks Otrant Reefs na Velikoj plaži. Najavljeno je da će se ovaj kompleks prostirati na preko 40.000 kvadrata, te da će imati dva hotela sa 5 zvjezdica i 23 vile, te brojnim drugim pratećim sadržajima uz Port Milenu - prenosi portal.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.