NavMenu

Otvorena fabrika američke kompanije Adient u Loznici - Vrijednost investicije više od 20 mil USD

Izvor: Tanjug Četvrtak, 04.06.2020. 16:13
Komentari
Podeli
(Foto: Shutterstock/Nenad Nedomacki)
U Loznici je otvorena fabrika američke kompanije Adient, a predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će tu biti zaposleno 1.500 ljudi. Vrijednost početne investicije u pogon površine 13.000 m2 je više od 20 mil USD.

Vučić je tokom obilaska fabrike rekao da je već zaposleno 838 ljudi, kao i da su trenutno među zaposlenima 70% žene.

U pogonu u Loznici će se prvo proizvoditi presvlake za autosjedišta, a planirano je da u kasnijoj fazi fabrika proširi proizvodnju i na sjedišta za najpoznatije automobilske marke.

Radovi na izgradnji fabrike u Loznici su započeti u maju 2019. godine.

Kompanija Adient posluje u 34 zemlje svijeta i u više od 238 pogona zapošljava oko 85.000 radnika, a godišnje proizvede 25 miliona sjedišta za poznate automobilske brendove.

Adient je prošle godine formalno postao vlasnik 4,3 hektara neizgrađenog građevinskog zemljišta u industrijskoj zoni Šepak.

Inače, kompanija Adient je 2018. u Banji Koviljači otvorila pogon za proizvodnju navlaka za automobilska sedišta u kojem je zaposleno više od 400 ljudi.

Američki proizvođač automobilskih sjedišta i navlaka odlučio je da novi pogon izgradi u Loznici, a Srbija je bila u konkurenciji osam zemalja. Fabrika u Loznici biće deseti pogon za proizvodnju presvlaka i ukrasnih djelova za automobile u regionu Evrope, Bliskog istoka i Afrike.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Energija, Industrija

Green Grow Energy na Logističko distributivnom centru kompanije Voli gradi najveću solarnu elektranu na krovu u CG

Green Grow Energy gradi na krovu Logističko distributivnog centra (LDC) kompanije Voli u Podgorici najveću solarnu elektranu na krovu u Crnoj Gori. Ova kompanija pobijedila je na tenderu koji je Voli raspisao ranije. Kako je objavljeno na sajtu kompanije Green Grow energy, solarna elektrana Voli je dobila sve potrebne saglasnosti i dozvole i nalazi se u fazi realizacije. - Sa ukupno ugrađenih 4.100 solarnih panela i 20 invertora, ukupne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.