NavMenu

Kompletna posada Bella Boke dobila otkaze

Izvor: Mina Četvrtak, 04.06.2020. 15:03
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Paulo Miguel Costa/shutterstock.com)Ilustracija
Kompletna četvoročlana posada i menadžer brodova na solarni pogon Elettra i Graciana, kompanije Bella Boka, dobili su početkom maja otkaze.

Bez posla su ostala dva kapetana, mornar i tehničar za održavanje plovila, prenosi Radio Jadran.

Oni su, kako je objašnjeno, angažovani kada je pokrenut projekat plovidbe zalivom ekološkim brodovima, u avgustu prošle godine.

Ugovore su potpisivali na mjesec, a početkom marta je zaključen novi na period važenja do 1. novembra.

Tehničar na održavanju brodova, Zoran Srdanović, kazao je da je epidemija koronavirusa u Crnoj Gori drastično izmijenila planove kompanije.

- Direktor firme, Ricardo Bonetti, ponudio nam je krajem aprila aneks ugovora sa smanjenom, odnosno minimalnom zaradom od 222 EUR, koji bi važio od 1. maja do 1. avgusta, ali smo to svi odbili. Početkom maja svi smo dobili otkaze bez objašnjenja - rekao je Srdanvić i dodao da su im isplaćene otpremnine u visini od tri mjesečne zarade.

On je podsjetio da je Bonetti ranije, u nekoliko navrata, za medije govorio da će zadržati posadu i da će plate biti redovne.

Radnici Bella Boke koji su dobili otkaze podnijeli su Upravi za inspekcijske poslove prijavu zbog niza nepravilnosti i postupak je u toku.

Bonetti je početkom maja Radio Jadranu kazao da su brodovi u barskoj luci i da čekaju da Nacionalno koordinaciono tijelo (NKT) dozvoli pomorski saobraćaj u zalivu kako bi počeli da saobraćaju.


On je naveo da su bili spremni da počnu sa radom još u martu, ali su zbog epidemije virusa, brodovi ostali u luci i to ne matičnoj, na tivatskim Pinama, već barskoj, gdje su odvedeni zbog servisiranja.

Bonetti tada nije nagovijestio da planira da raspusti posadu.

Misija i moto kompanije Đir za čistu Boku, prošle godine je izazvala veliko interesovanje domaćih i gostiju. Iz menadžmenta su najavljivali da će ovog ljeta flotu od dva dopuniti sa još sedam brodova, čijim bi linijama povezali tri bokeška grada i manja mjesta uz obalu.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

Izgradnja turističkog kompleksa Otrant Reefs na Velikoj plaži počinje sledeće nedelje

Naredne sedmice počeće izgradnja turističkog kompleksa Otrant Reefs na Velikoj plaži u Ulcinju, prenosu portal Ul-Info. - U subotu, 6. aprila, biti svečano postavljen kamen-temeljac za turistički kompleks Otrant Reefs na Velikoj plaži. Najavljeno je da će se ovaj kompleks prostirati na preko 40.000 kvadrata, te da će imati dva hotela sa 5 zvjezdica i 23 vile, te brojnim drugim pratećim sadržajima uz Port Milenu - prenosi portal.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.