NavMenu

Meridian počeo gradnju robno-carinskog terminala u Banjaluci - Na više od od 6.400 m2 predviđeno savremeno skladište, prostorije carine i kutak za vozače (FOTO/VIDEO)

Izvor: eKapija Srijeda, 03.06.2020. 16:18
Komentari
Podeli
Budući izgled novog terminala (Foto: Meridian)Budući izgled novog terminala
Kompanija Meridian započela pripremne radove na izgradnji novog modernog robno-carinskog terminala u banjalučkom naselju Lazarevo.

- Gradnja savremenog robno-carinskog terminala je u potpunosti prilagođena zahtjevima kompanije Meridian na način da svojim korisinicima usluga pruži kvalitetnu i vrhunsku uslugu u domenu transporta, logistike, špedicije i carinjenja. Takođe, novi terminal će zadovoljiti potrebe UIO BiH, Carinske ispostave Banjaluka, inspekcije, kao i potrebe privrednih subjekata na nivou banjalučke regije, a koji će koristiti špeditersko-transportne odnosno logističke usluge robno-carinskog terminala u cjelini - naveli su iz ove kompanije.

Izgradnju modernog carinskog terminala u potpunosti samostalno finansira Meridian, jedan od lidera za transport i logistiku, dok je glavni izvođač radova kompanija Niskogradnja iz Laktaša.

- Investicija je logični nastavak razvojne strategije kompanije Meridian koja je još u 2019. godini započela regionalnu ekspanziju na način da je osnovala preduzeće Meridian BL transport in logistika d.o.o. Ljubljana, te Meridian BL d.o.o. za transport i logistiku Beograd. Iste godine kompanija je otvorila PJ Bijača i PJ Aerodrom Sarajevo i preko svojih 18 poslovnih jedinica pokriva cijelu BiH. Trenutno kompanija upošljava 157 radnika u BiH, Srbiji i Sloveniji - dodaju iz Meridiana.

Planirani objekat novog terminala sastojaće se od upravne zgrade, modernog skladišnog prostora korisne površine od 6.421 m2, te parking prostora i ostalih površina potrebnih u savremenoj logistici i transportu.

Parcela se nalazi na površini od oko 32.500 m2, dok je završetak radova predviđen za kraj marta 2021. Robno-carinski terminal će biti lokacijski smješten u banjalučkom naselju Lazarevu i nalaziće se tačno s druge strane nadvožnjaka u odnosu na postojeći carinski terminal u Banjaluci.

Iz Meridiana dodaju da je procjenjena vrijednost investicije oko 5 mil EUR, dok je u planu da se u dogledno vrijeme povećava broj radnika na manipulativnim i skladišnim poslovima.

- Na ovaj način, pružajući savremenu uslugu u novom objektu kroz skladištenje robe na 5.000 m2 prostora sa paletnim regalima, kroz kontejnerski terminal, parking te usluge u domenu logistike, carinjenja i transporta, Meridian će značajno poboljšati i infrastrukturu samog grada Banjaluka. Takođe, kompanija je pri kreiranju projekta robno-carinskog terminala uzela u obzir sve standardne koji se odnose zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost - ističu iz ove kompanije.

U okviru ovog poslovnog objekta UIO BiH, CI Banja Luka će imati organizovan rad kroz svoje službe sa korisnicima svojih usluga, a vozačima na raspolaganju će biti i savremeno opremljen prostor, gdje će moći da se osvježe i odmore. Takođe su predviđene usluge banke kroz šaltersko poslovanje, dok će u prizemlju poslovne zgrade na raspolaganju biti i restoran.

Fotogalerija
Novi robno-carinski terminal u Banjaluci
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Industrija

Početak gradnje glavnog prostrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Podgorici očekuje se u septembru

Kraj trećeg kvartala, a to je septembar je novi rok za početak gradnje glavnog prostrojenja za prečišćavanje otpadnih voda. Direktor Vodovoda Aleksandar Nišavić kaže da je toku finalizacija glavnog projekta posrtojenja te da očekuju da će do kraja ovog mjeseca biti revidiran. - Nakon što projekat bude revidovan sledeći korak je održavanje javne rasprave i dobijanje dozvole za gradnju od nadležnih institucija. To je nešto što

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.