NavMenu

Čarter sa 95 radnika CRBC-a za dionicu Smokovac-Mateševo stigao u Crnu Goru

Izvor: Mina Srijeda, 03.06.2020. 15:34
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Akhmad Dody Firmansyah1/shutterstock)Ilustracija
Prvi čarter sa 95 radnika kineske China Road and Bridge Corporation (CRBC), koja realizuje prioritetnu dionicu autoputa od Smokovca do Mateševa, stigao je u Crnu Goru, potvrđeno je agenciji Mina-business iz kompanije.

- Na taj način je počeo proces povratka kineskih radnika u Crnu Goru kako bi se završio projekat izgradnje prioritetne dionice autoputa - kazali su iz kompanije.

Svi radnici su prije kretanja u Crnu Goru testirani na koronavirus, a CRBC je odlučio da ih, iako to nije bilo propisano, stavi u sedmodnevnu izolaciju.

Prema informacijama agencije Mina-business, čarter je realizovan za 17 dana u koordinaciji crnogorskih ministarstava vanjskih poslova i saobraćaja i China Communications Construction Company (CCCC), matične kompanije CRBC-a.

Čarter je krenuo iz Tianjina, susjednog grada Pekinga, a radnike je na aerodromu ispratio prvi sekretar ambasade Crne Gore u Kini, Damir Šabanović.


U narednom periodu se očekuje i povratak preostalih radnika.

Prije izbijanja epidemije koronavirusa, oko 400 kineskih radnika je otišlo u Kinu, iz koje se, zbog mjera koje su uslijedile, nijesu mogli vratiti na gradilišta u Crnu Goru.

Auto-put je prema ranijim najavama trebalo da bude završen u septembru, ali će se taj rok najvjerovatnije prolongirati.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.