NavMenu

Počelo ozelenjavanje novog parka na Slovenskoj obali

Izvor: eKapija Srijeda, 03.06.2020. 12:58
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: scenery2/shutterstock.com)Ilustracija
Uređenje nove parkovske površine i nastavka postojećeg šetališta na Slovenskoj obali, prostora sa kojeg su krajem 2019. godine uklonjene otvorene diskoteke i objekti brze hrane, privodi se kraju, saopšteno je iz Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom.

Ovo preduzeće je, kako se navodi, posredstvom izabranog izvođača Đokić group iz Bara počelo sa sadnjom drveća i više stotitina mediteranskih sorti na prostoru od preko 8.000 kvadrata.

- Prateći sve uslove sredine i postojeće stanje, za ozelenjavanje ovog lokaliteta koriste se vrste koje su autohtone za ovaj predio Crne Gore, a cilj je upravo, da se vegetacija prikaže kao jedan od gradivnih elemenata predione kompozicije. Na lokalitetu će biti zasađeno preko 400 mediteranskih sorti, od čega 35 stabala primorskog bora (Pinus pinea) visine 3,5 metara, oleandri, magnolije, i dr - stoji na sajtu Morskog dobra.


Iz Morskog dobra podsjećaju da su od kraja aprila izvršili niveliranje terena i sproveli podzemne elektro-instalacije, a trasirane su i pješačke staze do plaže i oivičena zelena ostrava.

- Do kraja mjeseca očekujemo postavljanje parkovskog mobilijara, kandelabera, novog pješačkog mosta preko Savičića potoka, obilježavanje "pet friendly" parkovske površine i postavljanje dječijeg igrališta - kažu iz preduzeća.

Za posao uređenja parka na Slovenskoj obali, Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore je izdvojilo 300.000 EUR.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

19.04.2024.  |  Energija, Industrija

Potpisan ugovor o agregatu A8 za HE Perućica - Početkom juna kredit od 40 mil EUR i raspisivanje tendera

Izvršni direktori Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) i Crnogorskog elektroprenosnog sistema (CGES), Ivan Bulatović i Ivan Asanović, potpisali su danas u Podgorici Ugovor o izgradnji infrastrukture za priključenje agregata A8 u Hidroelektranu (HE) Perućica (snage 58.5 MW) na prenosni sistem. Kako je saopšteno na događaju povodom potpisivanja Ugovora, mašinska hala i razvodno postrojenje su izgrađeni za krajnju fazu izgradnje HE Perućica

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.