NavMenu

Podgorica dobija novi biciklistički koridor - Počela rekonstrukcija ulica 27. marta i Vojvode Ilije Plamenca na Zabjelu

Izvor: eKapija Utorak, 02.06.2020. 13:58
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: PhotoAS/shutterstock.com)Ilustracija
Ekipe gradskog preduzeća Putevi danas su počele da izvode radove na rekonstrukciji ulica 27. marta i Vojvode Ilije Plamenca na Zabjelu, a radovi će, ukoliko vremenske prilike budu povoljne, trajati narednih 15 radnih dana.

Tokom dugogodišnje eksploatacije na ovim gradskim saobraćajnicama došlo je do deformacije i pojave pukotina na asfaltnom kolovozu, pa je u cilju bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju bila neophodna njihova temeljna rekonstrukcija, navedeno je na sajtu Glavnog grada.

Radovi na rekonstrukciji pomenutih saobraćajnica obuhvataće rezanje, raskopavanje, mašinski iskop, tamponiranje, valjanje posteljice, izdizanje i ugradnju novih šahti atmosferske kanalizacije, opravku postojećih i ugradnju novih, sanaciju trotoara i asfaltnog kolovoza ukupne površine 13.600 m2, kao i iscrtavanje horizontalne i ugradnju nove vertikalne signalizacije.


Uporedo sa tim radovima, u sklopu rekonstrukcije ovih saobraćajnica biće izgrađena i nova biciklistička staza, tako da će i taj dio grada i cijela Podgorica poslije duže vremena dobiti novi biciklistički koridor.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj

Biće rekonstruisani svi pružni prelazi od Bara do granice sa Srbijom

U naredne dvije godine svi pružni prelazi od Bara do granice sa Srbijom biće rekonstruisani, saopštio je ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović. U emisiji "Dobro jutro Crna Goro" kazao je da upravo prelazi na prugama predstavljaju veliki problem kada je riječ o bezbjednosti u željezničkom saobraćaju . - Podaci su, nažalost, alarmantni. U zadnjih šest godina došlo je do 319 vanrednih događaja, od čega 21 sa smrtnim

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.